Nisan ayı Gerze Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı’nda kararlaştırılan park isimleri, ahşaptan yapılan tabelaların üzerine işlenerek Gerze parklarına konuldu. Bir tarafında Gerze Belediyesi’nin, bir tarafında da Cittaslow logolarının görüldüğü tabelanın ayakları da ağaçtan malzemeler kullanılarak yapıldı. 

“Ev kadınları sosyal yaşamın bir parçası oluyor”
Cittaslow Türkiye tarafından "Gerze Ahşaba Büründü" başlığıyla paylaşılan açıklamada, “2017 yılında Cittaslow ağına katılan Gerze ilçesi doğal yaşam ve kent estetiği alanlarında çalışmalarına devam ediyor” denildi.
 Şubat ayında birliğe üye olduğuna vurgu yapılan Gerze için, en yeni ve en son üyesi olma ayrıcalığına eriştiği belirtilen açıklamada, Gerze’nin ulusal ve uluslararası alanda da yaptığı çalışmalar ile adından söz ettiğinden bahsedildi.  İŞKUR ve Gerze Belediyesi işbirliğiyle kurulan El Sanatları Atölyesi’ni öven Cittaslow Türkiye, atölyelerde tahta oyuncak yapım ve çini gibi kurslar verildiğini ve yaratılan istihdam ile ev kadınlarını sosyal yaşamın bir parçası haline getirdiğini ifade etti.

“Belediye birimlerinin tabelaları da değişecek”
Kurulan Ahşap Oymacılık Atölyesi’ndeki usta ve kursiyerlerin şimdi de kent estetiği için çalıştığını belirtilen açıklamada, “Gerze Belediyesi için özel tasarlanmış ahşap tabelalar ilçedeki bütün parklara yerleştiriliyor. 29 parka sahip olan Gerze’de parklar ahşabın ruhuyla ilçede görüntü kirliliğini azaltıyor. Belediye Hizmet Binası için de özel ahşap tasarımları tamamlamış bulunuyor. Belediye birimlerinin tabelaları da ahşap tasarımlarla değiştirilecek.

“Esnaf ahşap tabelaya teşvik edilecek”
Gerze Belediye’nin ahşap tabela kullanımını bütün ilçede yaygınlaştırmak istediği açıklanırken, “bu amaçla tüm iş yerleri için aldığı Meclis Kararı doğrultusunda uyguladığı doğru politika ile esnafları da ahşap tabelaya teşvik ediyor” denildi.

Nisan ayı Belediye Meclisi kararıyla isim verilen parklar: Cumhuriyet Mahallesi Yasemin Sokak – Yasemin Parkı, Atatürk Mahallesi Hesapçı Caddesi – Hesapçı Parkı, Atatürk Mahallesi Özgürlük Sokak – Özgürlük Parkı, Yeni Mahalle - Sarıca Park, Atatürk Mahallesi Mustafa Tosun Parkı, 19 Mayıs Mahallesi Ömer Kadir Yılmaz Sokak – Engel Parkı, 19 Mayıs Mahallesi Hüseyin Mızraklı Caddesi – 19 Mayıs Parkı, 19 Mayıs Mahallesi Mehmet Saatçi Sokak – Gençlik Parkı, 19 Mayıs Mahallesi Mustafa Tevfik Turan Sokak – Kardelen Parkı, Cumhuriyet Mahallesi Koyunlu Caddesi – Kiren Parkı, Köşk Mahallesi Belediye Sokak – Helesa Parkı, Köşk Mahallesi – Zeytinlik Parkı, Çarşı Mahallesi Hurmadibi – Lodos Parkı, Yeni Mahalle Şenlik Caddesi – Şifa Parkı, Hamidiye Mahallesi – Hasan Sayar Parkı, Mehmetçik Caddesi – Mehmetçik Parkı, Hamidiye Mahallesi Selvi Sokak – Demokrasi Parkı, Hamidiye Mahallesi Selvi Caddesi – Gazi Parkı, Köşk Mahallesi Köşk Caddesi – Beşiktaş Parkı, 19 Mayıs Mahallesi- Poyraz Parkı, İskele mevkii – Çamlık Parkı, Atatürk Mahallesi Mevsim Sokak – Gönül Parkı.

gerzeninsesi.com

 
Editör: Vitrin Haber