Gerzelileri daha yaşanabilir bir Gerze’ye kavuşturmak için kolları sıvayan Gerze Müteahhitler Derneği, kendi çalışma alanlarına giren her konuda yerel yönetimlerle istişarelerde bulunarak vatandaşların istekleri ile kurumlar arasında bir köprü görevi görecek.
 
Derneğin kurucu yönetim kurulu üyelerinden edinilen bilgilere göre, dernek üyelerinin mahalle mahalle dolaşarak sorunların tespiti için en kısa sürede çalışma başlatılacağı öğrenildi. Gerekli fizibilite çalışmalarının ardından sorunların düzeltilmesi ve Gerzelilerin ihtiyacı olan icraatların yapılması konusunda yerel yönetimlerle istişareli bir şekilde çalışılacağı da belirtildi.
 

Gerze Müteahhitler Derneği, kuruluş amacını ise 10 maddeyle açıkladı: 
1.    Gerze Müteahhitler Derneği, vatandaşlarımızın daha iyi bir Gerze’de yaşaması için, dernek tüzüğünde belirtilen faaliyetler kapsamında çalışmalarda bulunacaktır.
2.    Bir sivil toplum kuruluşu olmanın bilincine sahip olan Gerze Müteahhitler Derneği, bu bilinç doğrultusunda, kendi alanına konu olabilecek sorun ve şikayetlerde Gerzelilerin sorunlarına el atacak, onların sorunlarını dile getirerek gerekli mercilere bu sorunların iletilmesi hususunda yardımcı olacak ve çözümünün ivedilikle sağlanması hususunda liderlik yapacaktır ve takipçisi olacaktır.
3.    Gerze İlçe Belediyemizin uyguladığı ruhsat harcı ve diğer inşaat bölümlerini bağlayan tüm harçların, çevre belediyelerle emsal teşkil etmesi hususunda yasal mevzuatı da korumak suretiyle, belediyemizle fikir alışverişinde bulunmak.
4.    Mevcut ekonomik düzen çerçevesinde, çeşitli yerel ve ulusal kuruluşlarla irtibata geçmek ve sunulan olanakların ilerisine geçerek, işletmelerimiz ve Gerzeliler için en iyi anlaşmaları yapmak asli görevlerimizdendir. Yapılacak anlaşmalarla da, Gerzeli vatandaşlarımızın zorlanabileceği mali koşullar rahatlatılmaya çalışılacak; hemşerilerimizin daha uygun fiyatlar ve taksitlerle hizmet alması sağlanacaktır.
5.    İlçemizin görüntü kirliliğine sahip olmadan, zemin etütlerinin ve fizibilitelerin müsaade ettiği, şekilde, aynı zamanda yasal mevzuatın dışına çıkmamak suretiyle ilçemiz içerisindeki bazı bölge ve adalarda malik (vatandaş) hakkını korumak üzere çalışmalar yapmak.
6.    Kültür ve turizm açısından Gerze ilçemizin uluslararası arena başta olmak üzere, tüm Türkiye içerisinde tanınırlığını yüksek seviyelere çekmek.
7.    Gerze Belediye Başkanlığımızın ilçemize katkı sunma adına yapacağı tüm sosyal ve eğitimsel projelere maddi ve manevi katkı sağlamak ve özellikle de çocuklarımız, gençlerimiz ve yaşlılarımız için yapılacak olan projelere destek olmak.
8.    Gerze ilçemize bağlı bütün mahallelerde, insanlarımızın talepleri doğrultusunda eksiklikleri tespit ederek, Gerze Belediye Başkanlığımızla koordineli bir şekilde çalışmak.
9.    İlçemiz sınırları içerisinde yaşamını idame ettiren ve geliri düşük olan vatandaşlarımıza temel ihtiyaçları konusunda destek olmak ve gençlerimize öğrenimle ilgili burs ve benzeri konularda katkı sağlamak.
10. Devletimizin ilçemize yapmayı planladığı bütün yatırımlarda, koşulsuz ve şartsız olarak destek vermek.

Editör: Vitrin Haber