Gerze Liman Bölgesinin kira süresinin dolmasının ardından kendilerine devredilmesi hususunda resmi girişimde bulunan Gerze Su Ürünleri Kooperatifi ile Gerze Belediye Başkanlığı yetkilileri bir araya geldi.

Gerze İskele Çay Bahçesi’nde gerçekleşen görüşmeye Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Çevre Mühendisi Uğur Çetin, Belediye İmar ve Şehircilik Müdürü Harita Mühendisi Gönül Erol, Gerze Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Gültekin Olgunsoy ve balıkçılar katıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Gerze Belediyesine balıkçı barınağı üzerinde bulunan yapıların yıkılıp o bölgenin Gerze Su Ürünleri Kooperatifine teslim edilmesi noktasındaki yazısının üzerine birlikte hareket edilmesi hususunda bir araya gelinirken, bölgenin Gerze’nin sosyal yapısında önemli bir nokta olduğu, bölgenin 1 yıl içerisinde kuruma gelir ve giderleri masaya yatırıldı.

Gerze’nin yeşili ve mavisini korumak için Kafes Balıkçılığı’na karşı hukuksal girişimlerin yapıldığını kaydeden Başkan Şensoy’un ardından toplantıya katılım gösterenlerin buluştuğu ortak noktada bu hususta birlikte mücadele etmek oldu.

Toplantının sonunda hukuksal süreç tamamlanana kadar bölge için ortak yönetim oluşturulması kararı alınırken Başkan Şensoy, sürecin tamamlanmasının ardından yine ortak bir kanıya vararak bölgeyi Gerze Su Ürünleri Kooperatifine devredeceklerini söyledi. Şensoy; “ “Liman içi mevkii gerek balıkçılarımız gerekse ilçenin sosyal yapısı için önemli bir konum. Öyle ki insanlar burada yürüyüş yapıp birçok sosyal aktiviteyi de burada gerçekleştirmekte. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan devir teslim yazısının ardından Kafes Balıkçılığı’na karşı da hukuksal sürecin devam ettiği bu dönemde Kooperatifimizle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduk. Toplantımızın neticesinde hukuki süreçler tamamlanana dek burası için ortak bir yönetim kurarak şeffaf bir anlayış hususunda fikir birliğine vardık. İnşallah sürecin tamamlanmasının ardından yine ortak bir kanıya vararak bölgeyi Gerze Su Ürünleri Kooperatifine devredeceğiz” dedi.
 

Editör: Vitrin Haber