Gerze’de uzun yıllardır beklenen doğalgaz için ilgili firma tarafından çalışmalar başlatıldı.  İlçe Atatürk Mahallesi’nde başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, firma yetkililerinden çalışmalarla ilgili detaylı bilgi aldı. 

3 YIL İÇİNDE TÜM İLÇEYE DOĞALGAZ VERİLECEK
Atatürk Mahallesi’nde başlatılan çalışmalarda yaklaşık 150 haneye bağlantı yapılacağını belirten firma yetkilileri Çalışmaların 2-3 yıl içerisinde tüm Gerze’de tamamlanacağını aktardı. Yetkililer ayrıca, Gerze Türkmenlioğlu Köyü’nden başlatılan ana bağlantının tüm ilçeye yapıldığını bu yüzden etap halinde mahalle şeklinde Doğalgaz çalışmalarının seri biçimde gerçekleşeceğini söylediler. Burada, Türkiye’de hemen hemen ikinci veya üçüncü sırada olan 405 metrelik yer altı sondaj çalışması yapıldığını ve Türkmenlioğlu Köyü ile birlikte istasyon koyarak bu bölgelerde  basıncı düşüreceklerini belirten yetkili firma yöneticileri vatandaşların bulunduğu binaların önüne santraller kurularak ve buraya gaz verilme işlemi yapılmasının ardından Gerze halkının doğalgaz başvurusu yapacağını belirttiler.

SİNOP MERKEZDE 1000 ABONE DOĞALGAZ KULLANIYOR
Sinop’ta yapılan çalışmalar sonucunda yaklaşık 1000 abonenin Aralık ayı itibari ile doğalgaz kullandığını vurgulayan firma yetkilileri; “Sinop Merkezde Sakarya Caddesinin sonuna kadar olan alanda çalışmalarımızı tamamladık. Gerze ilçemizde de apartman sakinleri anlaşarak yüzde 51 gibi bir çoğunluk sağladıklarında anlaşma yapılarak, apartman içinde yapılacak olan kombi ve tesisat masraflarını abonelerin kendisi tarafından karşılanacak. Yapılan abonelik işlemlerinin ardından en geç yedi gün sonra doğalgazları bağlanarak kullanıma açılacak. Sinop Merkezde bulunan yetkili 20 doğalgaz firmamız bulunmaktadır. Gerze’den de yetki belgesi almak için müracaat olması halinde firmalar gerekli işlemleri tamamlandıktan sonra lisans alabilirler” dedi.

VATANDAŞLARIMIZ ARTIK 12 AYI GERZE’DE GEÇİRECEK
Gerze’nin uzun yıllar beklediği doğalgaza 3 yıl gibi bir süre içerisinde kavuşacağını ifade eden Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, kış aylarında İstanbul’a veya başka şehirlere göç eden vatandaşların Doğalgaz ile birlikte 12 ay’ı Gerze’de geçirme fırsatı bulacaklarını söyledi. Belovacıklı; “ Vatandaşlarımızın uzun yıllardan beri beklediği doğalgaz projesinin startını bugün itibariyle verdik. Böylelikle kış aylarında İstanbul’a veya başka şehirlere göç eden vatandaşlarımız Doğalgaz ile birlikte 12 ay’ı Gerze’de geçirme fırsatı bulacaklar. Bismillah dediğimiz çalışmalarda firmaya her türlü desteği vereceğiz. İlçemizde bulunan su hatları ve kanalizasyon hatları konusunda Gerze Belediyesi olarak her türlü yardımda bulunacağız. Bu doğrultuda vatandaşımızın oluşabilecek su sıkıntısı problemini de engellemiş olacağız. 2-3 yıl içerisinde tüm ilçemizde verilecek olan Doğalgaz’ın ilçemize şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim” diye konuştu. 

Başkan Belovacıklı’ya Atatürk Mahallesi Muhtarı  Rıza Öztürk, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Nevzat Bal ve Akmercan Grubu Yapım Şefi Bilal Öztoprak  ve mahalle sakinleri de eşlik etti.
Editör: Vitrin Haber