Gerze Belediye Başkanlığı görevinde birinci yılını dolduran Başkan Şeensoy ilçe için önemli bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor.

CittaSlow (Yavaş Şehir) unvanı taşıyan ve Turizmde Öncelikli Kalkınacak İlçeler arasında yer alan Gerze'nin en önemli eksiklerinden biri olan mesire alanı problemi çözülüyor. İlçe için en elverişli bölge olan İdemli Mesire Alanının yıllardır çeşitli firmalarca iyileştirilmemesi, işletilememesi ardından bölge belediye tarafından hazırlanan bir projeyle hayat buluyor. 

Gerze Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait olan bölge için kolları sıvayan Başkan Şensoy, İdemli Mesire Alanı’nın Gerze Belediyesi’ne devir teslim işmelerini de tamamladı. Başkan Cevat Şensoy ile Gerze Orman İşletme Müdürü Mustafa Diktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Öz, Belediye Meclis Üyesi Ümit Akça, Belediye Çevre Mühendisi Uğur Çetin ve Halil Akın'ın alanda incelemelerde bulunması ardından Belediye Başkanlığı makamında Gerze Belediyesi ve Gerze Orman İşletme Müdürlüğü arasında devir teslim sözleşmesi imzalandı.

57 bin metrekare alana sahip olan İdemli Mesire Alanı’nı projesinin Gerze’ye turizme ivme katması açısından büyük katkılar sağlayacağını belirten Belediye Başkanı Şensoy; “Gerze, yeşili, mavisi ve sakinliğiyle uluslararası alanda farkındalık yaratmış bir ilçe.Böylesine huzuru içinde barındıran bir ilçede  kuşkusuz en büyük eksikliklerden birisi mesire alanıydı. Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım Maviş ve Belediyemiz Çevre Mühendisi Uğur Çetin ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Ankara ziyaretlerinde projemizi A’dan Z’ye anlatma fırsatı bulduk.İlgili Bakanlıklarla yaptığımız görüşmelerden olumlu dönüşler almıştık.Gerze’nin çehresini değiştirecek projemizde Gerze Belediyesi ve Gerze Orman İşletme Müdürlüğü arasında protokolü yaparak devir teslimi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. İlçemize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

KENDİN PİŞİR, KENDİN YE
Proje hakkında detay veren Başkan Şensoy; “Mesire alanlarının olmazsa olmazlarından birisi de tartışmasız ‘Kendin Pişir, Kendin Ye’ sistemi. Bu uygulamaya yer verilecek olan projede aynı zamanda Prefabrik Turizm Satış Büfesi, Ahşap Kamelya, Çocuk Ahşap Oyun Parkı, Engelsiz Spor Aletleri de yer alacak” diye konuştu.

GENÇ, KADIN VE ENGELLİ BİREYLERE İŞ BAŞI EĞİTİM İSTİHDAMI HEDEFLİYORUZ
İlçe tanınırlığına katkı sağlayacak proje kapsamında kurumsal alanda da katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten Başkan Şensoy; “Projemizle birlikte ilçe turizmi ivme kazanırken yapacağımız çalışmaların neticesinde genç, kadın ve engelli kardeşlerimize de iş başı eğitimlerle istihdam sağlamayı hedefliyoruz.Böylece, Gerze her bakımdan kazanmış olacak" ifadelerini kullandı.

EŞSİZ GERZE MANZARASININ TADINI ÇIKARACAKSINIZ
Projenin en önemli noktalarından birtanesinin ise doğal taşlarla örülmüş yürüyüş parkurları olduğunu, tamamiyle otantik bir havanın verileceği projede ziyaretçilerin yürüyüş parkurunda vakit geçirebileceklerini açıklayan Başkan Cevat Şensoy sözlerini şöyle sürdürdü: "Doğal taşlarla örülmüş, Ahşap Köprü’yle geçişler sağlayabileceğiniz, ve bu huzur dolu yolda sahile inebileceğiniz bir yol düşünün.İşte tam olarak bu anlattıklarımın hepsi İdemli Mesire Alanı’nda yer alacak.Aynı zamanda burada bir çok konuda ilki başararak Geri Dönüşümden kendi atölyelerimizde imal edeceğimiz Bank ve Oturma Grupları olacak.Böylelikle ziyaretçilere geri dönüşümün doğamız için ne kadar faydalı olduğunu bilincini aşılarken, eşsiz vakit geçirme fırsatını da sunmuş olacağız"

BÖLGEDE ESKİ KÖY EVİ MÜZESİ OLACAK
Oldukça ayrıntılı ve hummalı bir çalışmanın yürütüldüğü proje içerisinde "Köy Evi Müzesi"nin de olacağını belirten Belediye Başkanı Cevat Şensoy, CittaSlow ünvanını taşıyan Gerze’de organik yaşamı ziyaretçilere aşılamanında hedeflendiğini kaydetti. 

HAYALLERİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRME VİZYONUNDAYIZ
Devir teslimi gerçekleştirilen İdemli Mesire Alanı’nın ve gerçekleştirilecek projenin ilçeye hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Başkan Şensoy sözlerini şöyle tamamladı: "Vaatlerimiz vardı, bütün zamanımızı söz verdiklerimizi yerine getirmek için harcıyoruz. Gerze için bir hayalimiz var. Özlenen, istenen, merak uyandıran bir ilçe yaratmak.Hayallerimizi gerçeğe dönüştürmek ise vizyonumuz.Bu doğrultuda çalışıyor, bu doğrultuda hareket ediyoruz.İdemli Mesire Alanı Projesi’de en büyük ihtiyaçlardan birtanesiydi.Bu hususta Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir PAKDEMİRLİ’ye, üzerimizden desteğini biran olsun esirgemeyen Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr.Nazım MAVİŞ’e, Belediyemiz personellerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.Bu anlayışla projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz"

Editör: Vitrin Haber