Gerze’ye bakış açısına farklı bir zenginlik katacak olan "Arnavut Kaldırımlı Tarihi Köşk Projesi"ni Dikmen ve Gerze Kaymakam Vekili Suat Hatam ile birlikte inceleyen Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, çalışma hakkında bilgi verdi. 

Başkanı Cevat Şensoy ilçe için büyük önem verdikleri ve ilçenin tarihi dokusuna ve CittaSlow kriterlerine uygun Arnavut Kaldırımlı Tarihi Köşk Projesinde çalışmaların başladığını söyledi.

ALANDA HUMMALI BİR ÇALIŞMA BAŞLADI
Doğalgaz çalışmalarının neticesinde tahribata uğrayan Köşk Caddesinde zeminin oturması için beklenilen sürenin akabinde çalışmalara başlandığını belirten Başkan Şensoy, "Ekiplerimiz yol zeminine kadar kazı çalışmalarına başladı. Bir taraftan da Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz de bölgede yağmur suyu projesini de hayata geçiriyorlar" dedi.

İLÇEMİZİN TARİHİ DOKUSUNU GÜNÜMÜZE TAŞIYACAĞIZ
Gerze’nin tarihi dokusunu günümüze taşıma amacında olduklarını belirten Belediye Başkanı Şensoy; “Bizler, Gerze’nin özlenen ve unutulmaya yüz tutmuş tarihi dokusunu günümüze taşıma gayreti içerisindeyiz.İlçe genelinde konumlandırdığımız Duraklar ise bunun ilk örnekleridir.Arnavut Kaldırımı projesi ise bizim 1 sene öncesinde gerekli etüt çalışmalarını yaptığımız ve açıkladığımız bir projeydi.Bu projemizde, Atatürk Caddesi üzerinden başlayarak Köşk Burnu diye tabir ettiğimiz bölgeye kadar ve ileri ki zaman diliminde açıklayacağımız bölgelerde dahil olmak üzere Arnavut Kaldırım Taşı yapacağız" diye konuştu.

ÇOK YÖNLÜ BİR PROJE
Şensoy sözlerini şöyle sürdürdü; “Köşk Caddesi boyunca bilindiği üzere orta refüjü kaldırmıştık.Bu alanda yol ve kaldırım genişliklerinde de kanun çerçevesinde gerekli ve yeterli değişiklikler uygulayacağız. Vatandaşlarımız yürüyüşe çıktıklarında ise kendilerine Arnavut taşlarının güzel dekorunun yanında Akasya Ağaçları, Altuni Taflan Çit Bitkisi, Tarihi Yangın Evleri’nin bahçe kapılarında Sarmaşık Gül, yol dekoruna uygun modern ve şık ışıklandırmalar eşlik edecek. Aynı zamanda, bölgede yapacağımız basma beton zemin kaplama ile birlikte de CittaSlow kriterlerinin olmazsa olmazı bisiklet yollarını hayata geçireceğiz. Böylelikle vatandaşlar gerek araçlarıyla, gerek yürüyerek, gerekse bisikletleriyle gezintiye çıktıklarında asla bir karmaşa yaşanmamış olacak. Aynı zamanda, güzergah boyunca Yangın Evlerimizin bahçe duvarlarına da yine dokuya uygun oturma grupları yapacağız. Böylelikle yaşlı vatandaşlarımız da özlediği Gerze’de yürüyüşe çıktıklarında dinlenebilecekleri bir alana sahip olacak"

SANAT SOKAĞI VE BİR ÇOK PROJE
Çalışmalarına start verilen Tarihi Köşk Projesi’nin devamında ise büyük bir titizlikle çalışmaları ve etüt hazırlıkları tamamlanan Sanat Sokağı ve diğer projeleri de hayata geçireceklerini dile getiren Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy: "Proje ve çalışmalarımız ile ilgili Ankara’da Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım Maviş’in desteğiyle ilgili bakanlıklarla yaptığımız görüşmelerde güzel mesafe katettik. Bu kapsamda da projemize verdiği destekten dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım Maviş ve projemizde büyük emek sarfeden belediyemiz personeline şükranlarımı sunar, teşekkür ederim. Hayata geçireceğimiz projeleri de önümüzdeki zaman dilimi içerisinde vatandaşlarımızla paylaşacağız. Unutmayalım, Gerze bizim sevdamız. Gerze’ye hizmet etmek ise bizim gurur kaynağımızdır" ifadelerini kullandı. 

Editör: Vitrin Haber