Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri ardından geçen 1,5 yıllık hizmet sürecini Vitrinhaber'e değerlendirdi. 

İlçede hummalı bir çalışmanın sürdüğünü kaydeden Cevat Şensoy, 'Yaptığımız her şey Gerze için' sloganı ile hareket ettiklerini kaydetti. 
Cevat Şensoy açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Gerze ilçemizde yoğun bir yapılanma ve projelerimizi ilçemize kazandırmak için canla başla çalışmaya başlamıştık. Bugüne kadar bitmiş 11, devam eden 14 aktif projemiz var.  

İHALE SÜRECİ BEKLENEN PROJELER
En kısa zaman içerisinde tüm yazışma ve ön proje dosyalarının onaylanması ile ihale sürecini bekleyen pazar yeri projemiz, otogar terminal projemiz, sanayi sitesi projemiz, Orman Müdürlüğünden ilçemize kazandırdığımız İdemli Mesire Alanı projesi, 19 Kasım tarihinde ihale edilecek olan tarihi Zeytinlik Parkı Millet Bahçesi, Spor Toto ve Gençlik Spor Bakanlığımız tarafından yapılacak kapalı yüzme havuzu, kapalı spor salonu ve çim saha projemiz var.

YAPIMI DEVAM EDEN 14 PROJEMİZ VAR
Yapımı süren 14 projemiz var. Gerze'nin Sinop'a doğru yüzü olan Alaattin Şahin Caddesi tarafında yer alan T 'ler şuan yapılmakta. Yeşil Caddeler projemiz, Köşk Caddesi, İskele Caddesi ile sonuçlandı, Orta Çay Bahçesi önü, Sanat Sokağı olarak yapılandırılarak halkımıza şehir dokusuna uygun caddelerimizi oluşturuyoruz. Samsun Sinop yolu bulvar projemiz için elektrik hattının yer altına alınması ile belediyemiz tarafından yapılacak bisiklet, yürüyüş yolu ve cadde planlaması ile Gerze ilçemize yakışır cadde sokaklarımızın çalışmaları devam ediyor. Doğalgaz çalışmalarının şehir içinde oluşturduğu hasar ve yolların yapımı devam etmekte. En kısa zaman içinde asfalt yol olarak ta yapımına başlanacak caddelerimizi devreye alacağız, Projelerimizden biri olan engelli taşıma aracımız bitti, yoğun proje trafiğimizde siz değerli Gerzeli hemşerilerimize geçici verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. 

AĞIR PROJELİRİMİZ ARDINDAN SOSYAL PROJELER DEVREYE GİRECEK
Tüm çabamız, Gerze ilçemizde yaşayan halkımızın ve gelecekteki nesillerimize daha güzel bir Gerze bırakmak adınadır. İnşallah yol ve inşaat gibi ağır yüklü olan projelerimizi kısa zaman içerisinde bitirdiğimiz taktirde, sosyal projelerimize hız vererek ekonomik anlamda, turizm anlamında ilçemiz alt yapı sorunlarının bitmesiyle diğer projelerimizi devreye alacağız. Vatandaşımızın bizlere gösterdiği ilgi ve güvene teşekkür ediyorum. Biz bu yola çıkarken bir sözümüz, bir sloganımız vardı. 'Yaptığımız her şey Gerze için'. Şirin Gerze'mizin daha şirin bir Gerze olması, şehir yapısı, modern ve cittaslow sakin şehir görünümüne uygun tasarımların seçilmesi, ilçemiz alt yapısının tamamlanarak ilerleyen dönemlerde turizm hareketliliği sağlayacak imkanların oluşması, gençlerimiz, yaşlılarımız ve gelecek nesillere bırakabileceğimiz güzel bir Gerze için çalışıyoruz.
Vatandaşlarımızın anlayışlarına, esnafımızın sabrı ve bizlere verdikleri desteklere, ilçemizden uzakta olan tüm gurbetçi hemşerilerimize ve sayamadığımız herkese teşekkür ediyoruz".

Editör: Vitrin Haber