Hafta başından bu yana etkisini sürdüren kar yağışı Sinop merkez ve ilçelerde zaman zaman vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. İl genelinde olduğu gibi Gerze’de de etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle belediye ekipleri ilçe genelinde kar küreme çalışmaları gerçekleştiriyor. 

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, mahalle, ara sokaklar ve karayolları olmak üzere kar küreme çalışmalarını her yerde sürdüren ekiplerin bu çalışmalarına aksaklıkların yaşanmaması adına yağış süreci boyunca devam edeceğini söyledi.
Şensoy; “Ekiplerimiz, büyük bir özveri örneği göstererek vatandaşlarımızın iş saatlerinde ve ihtiyaçları için sokağa çıktıklarında mağduriyet yaşamaması adına çalışmalarını sürdürüyor. Karayolları, ana caddeler ve ara sokaklar dahil her bölgede çalışmalarımıza devam edeceğiz. Böylesine özverili çalışmalarından dolayı çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

SOKAK HAYVANLARI DA UNUTULMADI
İlçede etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle ekipler bir yandan mahalle ve sokaklarda kar küreme çalışması gerçekleştirirken diğer bir yandan da ilçede yaşayan sokak hayvanlarının zorlu kış şartlarında yiyecek bulma sıkıntılarını da gidermeye çalışıyor. Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde mama ve su kaplarını tazeleyen ekipler can dostlarının yiyecek sorunun ortadan kaldırmaya çalıştı. 

Gerze Belediye Başkanlığı olarak her zaman sokak hayvanlarına sahip çıktıklarının altını çizen Belediye Başkanı Cevat Şensoy, çetin kış şartlarında da can dostlarını unutmadıklarını ifade etti. 
Şensoy; “Beklenen ve özlenen kar yağışının gelmesiyle birlikte çalışmalarımıza hız kazandırdık. Bu kapsamda da ekiplerimiz kar yağışının etkisini daha fazla gösterdiği bölgelerde kedi ve köpeklerin mama ve su kaplarını tazelediler. Soğuk günlerde dostlarımızın ihtiyaçlarını karşılama hususunda çalışmalarımız devam edecektir” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber