Gerze Say Düğün Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, AK Parti Gerze İlçe Başkanı Vahdettin Özdemir, öğretmenler ve çok sayıda vatandaşı katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan program, Atatürk Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni İlker Öztürk’ün açılış konuşması ile devam etti. 
Programda daha sonra bir konuşma yapan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, sevginin, engel tanımayacağını belirtti. 

Belovacıklı; “3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle burada toplanmış bulunuyoruz. Öncelikle bu organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen Yaşar Kunduz kardeşime sonsuz teşekkür ediyorum. Ciddi anlamda çok iyi, çok güzel bir organizasyon olmuş. Temennimiz ise engelli kardeşlerimizin bir gün değil, her gün hatırlanmasıdır. Sizlere bir anımı anlatacağım. Köşk Burnu Tarihi Deniz Feneri eski halindeyken akülü sandalyede yaşamını sürdüren 3 vatandaşımız Belediyemizin önüne geldi. Bana söyledikleri ise, Köşk Burnu’na gittikleri zaman dünyanın en mutlu insanı oldukları ancak, yolu sebebiyle oraya ancak vatandaşların yardımıyla çıkabildikleriydi. Bu sözler benim içimi yaktı ve kemirdi. Bütün birimlerimizi harekete geçirerek bu bölgeye restorasyon yaptık ve artık engelli vatandaşlarımız kendi çabalarıyla buraya rahatlıkla ulaşım sağlayabiliyorlar. Onların oraya ulaştıklarında ki mutluluğu gördüğüm gün ise benim en mutlu günümdür. Belediye olarak engelli vatandaşlarımız için birçok proje üretip, onların yaşamını kolaylaştırabilmek adına çalışmalar yürütüyoruz ve yürütmeye de devam edeceğiz. Şunu asla ama asla unutmamalıyız. Sevgi, asla engel tanımaz. Hepimiz engelli adayıyız. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’müz kutlu olsun” dedi.

Oldukça anlamlı geçen programda Belediye Başkanı Osman Belovacıklı daha sonra engelli vatandaşlarla birebir sohbet gerçekleştirirken, onların taleplerini en kısa zamanda yerine getireceğinin sözünü verdi.
Programın son bölümü ise Oralet Çocuk Tiyatrosu tarafından hazırlanan etkinlikle devam etti.
Editör: Vitrin Haber