Gerze Belediyesi ilçe genelinde başlattığı dere ıslah çalışmaları kapsamında ilçe merkezi iskele meydanında bulunan dere üzerinde de çalışma başlattı.

ölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, ıslah projelerinin tamamlanması ile birlikte derelerin artık kış aylarında taşkın tehlikesi yaşatmayacağını söyledi. Belovacıklı; “Yeşili ve mavisiyle huzurun simgesi Gerze’de, Belediyemiz Ekipleri ilçemizin uzun yıllardır yakışmayan görüntüsüne son vermeye başladılar. İlçemiz İskele Mevkii’ne uzanan dere bilindiği üzere görünümüyle ve çevreye verdiği olumsuzluklarla vatandaşlarımızın göz zevkini bozduğu gibi, sağlıklı yaşam koşullarına uygunluk sağlamamaktaydı.

Ancak, Belediyemiz Ekipleri Gürleyük Deresi’nde başladığı Islah Çalışmalarının devamında belirttiğimiz bölgede de çalışmalara hız verdi.Başlatılan çalışmalarda ilk olarak dere tam anlamıyla temizlenmeye başladı.Derenin temizlenmesinin ardından zemine beton dökülerek kış aylarında taşkınları önlemiş ve doğal güzelliğimizi korumayı amaçlamakta olduğumuzu belirtiriz.
Islah projelerinin tamamlanmasına müteakip peyzaj çalışmaları ile vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak olan dere artık kış aylarında taşkın tehlikesi yaşatmayacak ve gerçekleştirilecek çevre düzenlemeleri ile Gerze’mize yakışır bir hale gelecektir.

Belediye Başkanlığı olarak, bu çalışmalarda emek sarf eden ve en hızlı şekilde bitirilmesini sağlayan DSİ idaresi ve teknik personellerine teşekkür ederiz” dedi. 
Editör: Vitrin Haber