DİSK/Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’yı makamında ziyaret ederek kadrolu Gerze Belediyesinde kadrolu statüde çalışan işçiler için yapılan görüşmeler sonucunda 2018 yılı için yüzde 12 ve 2019 yılı için yüzde 12 oranında zam artışı konusunda anlaşarak protokol imzaladı. Protokol ile 2018 yılında yüzde 12 ve 2019 yılında yüzde 12 olmak üzere zam artışı sağlandı.

İŞÇİLERİMİZİN MAAŞI ÖNCELİĞİMİZ
Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı; en kısa sürede taşeron statüsünde çalışan işçilere de sendika hakkını da vereceklerini söyleri. Belovacıklı, ziyaretlerinden dolayı DİSK/Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

"Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren kalkınma telaşı içerisinde olduk ve bugünlere kolay gelmedik, bunu en iyi işçi kardeşlerimiz biliyor" diyen Belovacıklı sözlerine şöyle devam etti; “Göreve geldiğimiz işçilerimizin ödenmemiş maaşları, ikramiyeleri ve alacak mesaileri vardı. Ancak 2017 Aralık ayı itibariyle bütün maaşları, ikramiyeleri ve mesai alacakları eksiksiz biçimde tamamlamış bulunuyoruz. Bu doğrultuda da 2018 yılına geçtik ve 2018 yılı içerisinde ödeyeceğimiz ücretleri ödüyoruz. İşçilerimizin maaşı önceliğimizdi. Bir projeye başlayacağımız zaman ayın 15’inden önce hiçbir yere ödeme yapmazdık. Bunun sebebi ise işçilerimin maaşını gününde ödeyebilme telaşıydı. Çünkü maaşını yani emeğinin karşılığını alan işçi daha verimli çalışır. Şuan bu günlere geldiysek bu hepimizin başarısıdır. Anlaşmamızdan dolayı oldukça mutluyum. İşçi ve emekçi kardeşlerimizin her zaman yanlarında olacağımı bildirerek bu anlaşmanın iki taraf adına da hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim” 

EN ÜST SINIR ZAM HUSUSUNDA ANLAŞMA SAĞLADIK
DİSK/Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan'da, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı'nın işçinin ve emekçinin her zaman yanında olduğunu görmekten mutlu olduklarını belirterek kendisine teşekkür etti. 

Gerçekleştirilen görüşmelerde hiçbir zaman ayrım yaşamadıklarına vurgu yapan Çalışkan; "Gerze Belediyesinin bütçesi doğrultusunda hareket ederek Başkan Belovacıklı’nın verecebileceği en üst sınır zam hususunda anlaşma sağladık. Yıllar önce de gelmiş olduğum Gerze’nin son dokuz yıl içerisinde oldukça ilerlediğini ve geliştiğini bir kez daha gördüm. Bu başarı Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve işçi kardeşlerimizindir. Bizlere bu zamana kadar destek veren Gerze Belediye Başkanımıza, işçilerimize, temsilcilerimize ve üyelerimize teşekkür ediyorum. Aydınlık bir ülke her zaman işçiden geçmektedir” diye konuştu. 

DİSK/Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan konuşması ardından Başkan Belovacıklı’ya plaket takdiminde bulundu.

Ziyarette DİSK/Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan’a, Eğitim Daire Başkanı, Samsun Şube Başkanı, Sinop Eski İl Şube Başkanı ve Gerze Belediyesi bünyesinde ki temsilciler eşlik etti.
 
Editör: Vitrin Haber