Tüm Bel-Sen ile Gerze Belediyesi arasında toplu sözleşme imzalandı. Sözleşme kapsamında memura 1.yıl net 480 TL, 2. yıl ise 80 TL net zam uygulanacak. Başkanlık makamında gerçekleşen imza töreninde konuşan Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, toplu sözleşmenin 01 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2024 tarihleri arasında 2 yıl boyunca geçerliliğini koruyacağını belirtti. 

Şensoy; “İşçinin ve emekçinin alın teri kurumadan hakkını vermek gerekir. Bunun yanında onların daha iyi şartlarda yaşamını sürdürmesi de en büyük temennimiz. Gerze’yi birlikte kalkındırıp, ileriye taşıyacağız. Bu vesileyle de işçilerimizin şartlarını iyileştirmeye gayret gösteriyoruz. Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası’na bağlı devlet memurları için Toplu İş Sözleşmesi’ni yeniledik. Gerze Belediyesi ve Tüm Bel-Sen arasında imzalanan sözleşme ortak mutabakata varılarak imzalanmıştır. Bu sözleşmeye göre memurlarımız 1.yıl net 480 TL, 2. yıl ise 80 TL daha net zam alacaklar. Gerze Belediyesi ve Tüm Bel-Sen arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi iki tarafa da hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Törende daha sonra konuşan Tüm Bel-Sen Sinop İl Temsilcisi Erkan Kabal, emekçinin yanında durduğu için Belediye Başkanı Cevat Şensoy’a teşekkür etti.

Toplu İş Sözleşmesi törenine Tüm Bel-Sen Sinop İl Temsilcisi Erkan Kabal, Gerze Belediyesi İş Yeri Temsilcisi Gönül Erol ve Ömer Bakır katıldı. 

Editör: Vitrin Haber