Gerze Belediye Başkanlığı, olumsuz hava koşullarında ilçenin en büyük problemlerinden birisi olan alt yapı sorununa hayata geçirdiği Yağmur Suyu Projesi ile son vermeye hazırlanıyor. 

Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Çukurçeşme Caddesi güzergahında sürdürülen çalışmalarda kazı işlemleri yapılırken 200’lük koruge borular yer altına bağlanmaya başlandı. 300 metre uzunluğunda olacak çalışmalarda güzergah boyunca 6 adet parsel bacası yapılırken, çalışmaların sonunda ise yol onarım çalışmaları yapılıp sokak girişlerine mazgal koyulacağı belirtildi.

Çalışmaları yakından inceleyen Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Gerze’nin alt yapı sorununu çözülmesi için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Şensoy; “Kış sezonunda yaşadığımız olumsuz hava koşulları ve doğal afetlerde de gördük ki ilçemizin en büyük eksikliklerinden birisi alt yapı sorunuydu. Bu kapsamda projeler üreterek Yağmur Suyu Projesi’ne başladık. Çukurçeşme Caddesi güzergahında başladığımız çalışmalar 300 metre uzunluğunda sürdürülüp, 6 adet parsel bacasına sahip olacak. Bölgede ki alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından sokak girişlerine mazgal yaparak yaşanabilecek olumsuzlukları ortadan kaldıracağız. Vatandaşlarımızın rahat edebilmesi adına alt yapı ve üst yapıda çalışmalarımız aralıksız devam edecektir” dedi.

Editör: Vitrin Haber