Gerze ilçesine yapılması düşünülen Adalet Sarayı ile ilgili çıkan farklı söylemler üzerine konuya açıklık getirmek amacıyla Gerze Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Kocakaya konuyla ilgili açıklamada bulundu.

GERZE ADALET SARAYI İKİ YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK
Kocakaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Uzunca bir zamandır yapılması beklenilen Gerze Adalet Sarayı proje ihalesi şuan Adalet Bakanlığımız tarafından onaylandı. Ve bu kapsamda geriye sadece projenin yapım ihale kısmı kaldı. İnşallah Gerze Adalet Sarayı’nın yapımı en geç iki yıl içinde tamamlanacak. Proje ihalemiz, Haziran 2018 tarihinde onaylanmasının ardından Eylül ayında zemin etüdünü yaptırdık ve en kısa zaman diliminde inşaatın başlayacağını düşünmekteyiz. İnşaatın eski cezaevini yıkılıp yerine yeni ‘’Gerze Adalet Sarayı’’ yapılacaktır. Selçuklu Mimarisinden esinlenerek hazırlanan proje zemin hariç beş kat olarak planlandı. Projemiz 2000 m² alana sahip olup, binamız bittiğinde ise yaklaşık 5000 m² kapalı alanımız olacak”. 

Kocakaya, Gerze’ye yapılacak olan Adalet Sarayı’nın 5 kattan oluşacağını giriş kat,1.kat, 2kat ve zemin(-1),zemin(-2) katlar şeklinde olacağını ayrıca, vatandaşların yararlanacağı 25 kapalı, 15 açık otoparkın olacağını söyledi. 

Gerze Adalet Sarayı tamamlandığında hâkimlerin, savcıların, avukatların ve vatandaşların rahat ulaşabilecekleri, çevre düzenlemeleriyle birlikte Gerze’ye yakışır modern bir eser olacak.
 
Editör: Vitrin Haber