Gerze Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Cevat Şensoy Başkanlığında,  belediye toplantı salonunda düzenlenen meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. 

Meclis üyelerinin tam katılımıyla başlayan toplantının ilk maddesi, mülkiyeti Gerze Belediyesine ait olan Geruze Otel’in yurt binası olarak kiralanması talebi oldu. Otelin KYK tarafından kiralanması ve 150 kişilik kız öğrenci yurduna çevrilmesi talebine CHP grubu Gerze’nin turizm bölgesi olması ve otel mülkünün de Gerze Belediyesine ait olması nedeniyle işletmenin otel olarak devam etmesini istediklerini ifade ettiler. 
Geruze Otel’in KYK kız öğrenci yurduna çevrilmesi talebi CHP’nin ret AK Parti’nin kabul oylarıyla oy çokluğu ile meclis gündeminden geçmiş oldu. KYK tarafından kiralanacak olan otel kirasının ve sözleşme detaylarının önümüzdeki süreçte görüşüleceği Şensoy tarafından belirtildi. 

Toplantıda ayrıca Belediye Zabıta ve İtfaiye memurlarına fazla mesai ücreti 323 lira olarak belirlendi. Belediye sınırları ve mücavir alan içerisinde özel servis araç olarak çalışacak S plaka araç sayısının arttırılması Gerze Belediyesi Sosyal İşler ve Yardım Esasları Yönetmeliği kabulü oy birliği ile kabul edildi. 

Kasım ayı meclis toplantısında görüşülen North Star otelin 7 yıllık kira muafiyetine uygun olup olmadığı görüşülmüş ve bunun araştırılması için komisyon kurulmuştu. Beş belediye meclis üyesinden oluşan komisyon araştırmalarını tamamlamış ve komisyon kararı ile bilirkişi tarafından incelenmesi uygun görüldü. İncelemenin bilirkişi tarafından yapılması talebi ise oy birliği ile kabul edildi. Ek gündem maddesi olarak sosyal faaliyetlerde kullanılması için bir adet minibüs alınmasına ilişkin madde oy birliği ile karar verilirdi.
 

Editör: Vitrin Haber