Geruze Hotel’de düzenlenen dayanışma yemeğinde bir araya gelen GERDAK üyeleri ve uzun süre sohbet etti. Programda bir konuşma yapan GERDAK Yönetim Kurulu Başkanı Birol Sazak, dayanışma yemeğine katılanlara teşekkür etti. Sazak; “Gerze doğasında ilk keşif ve yürüyüşlerimize başladığımız 2012 yılı ve resmi kulüp olarak kurulduğumuz 2013 yılından bu yana geçen zamanda çok olumlu ve başarılı çalışmalar yaptık. Kulüp keşif gurubumuzla Sinop çevresi ve Gerze doğasında adım atmadığımız patika kalmadı diyebilirim. Bu keşifler sonucu 50’ye yakın yürüyüş yolu parkuru tespit ederek kulübümüzde kayıt altına aldık. Bu keşiflerimiz içerisinde şelaleler, yaylalar, tarihi patika yollar, tarihi yerleşim alanları, kamp alanları, kanyonlar, mağaralar ve görülmeye değer doğa harikası yerlerimiz var” dedi. 

Sinop çevresinde ki projelerinden de bahseden Birol Sazak; “Yaklaşık üç ay önce Sinop Valiliği ve Kültür Turizm Müdürlüğü 300 sayfalık Sinop Gezi Rota Kitapçığı hazırlık çalışması yapılması için kulübümüzü görevlendirmiştir. İstenen bu çalışmayı profesyonel rehber ve diğer bölgeleri ile birlikte dağ, taş, patika gezerek hazırladık. Kitapçık şu an tamamlanmış durumda ve basıma hazır haldedir. Günlük yürüyüşlerin dışında dağcılık zirve, sosyal-kültürel geziler, Türkiye genelindeki planlı ulusal yürüyüş etkinliklerine katılım gibi faaliyetlere de sıkça katılmaktayız” diye konuştu. 

Açılış konuşmasının ardından katılımcılar müzik eşliğinde yemeklerini yedi. Geceye Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Aydın, Avukat Kadir Olgunsoy ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Editör: Vitrin Haber