Boyabat’ta “Bir Genç Olarak Geleceğe Nasıl Hazırlanmalıyım?” konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Sosyolog Yazar Erol Erdoğan, gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. 

Boyabat Gençlik Merkezince 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferans, Boyabat Gençlik Merkezi tanıtım görüntüleri ile başladı. 
Programın açılış konuşmasını yapan Gençlik Merkezi Müdürü Hüseyin Köroğlu, Gençlik Merkezlerinde yetişen gençlerin vatan, millet sevgisiyle dolu, iyi ahlaklı bireyler olarak topluma kazandırıldığını ifade etti.
Daha sonra kürsüye gelen Sosyolog Yazar Erol Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, bütün buluşların, keşiflerin merak duygusunun verdiği araştırma, öğrenme ve edinilen bilgilerin geliştirilmesi sonucunda bulunduğunu söyledi. 

Cenabı Hak'kın her insanın mayasına ayrı bir yetenek ve sanat ruhu koyduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu; “Allah her insanın elini, kolunu, gözünü kulağını farklı yarattıysa ona ayrı bir yetenek ve bir sanat ruhu vermiştir. Her doğan çocuğa Allah'ın bir mucizesi gözüyle bakmalıyız. Önemli olan Allah'ın verdiği o yeteneği, sanat ruhunu ailesi ve öğretmenlerinin ortaya çıkarabilmesidir. Ailelerin bazen çocuklarının merak duygularına karşı 'Boşver, sen anlamazsın, öyle şeylerle uğraşma' gibi sözlerle çocukların içindeki merak duygularını bastırarak onların içindeki farklılıkların ortaya çıkmasını engellemektedirler. 

Hareketli bir genç gördüğümüz zaman maden bulmuş gibi o gence sahip çıkalım. Sürekli soru soran, sürekli merak eden çocuğumuzu yaramaz diye tanımlarsak, o çocuğu yönetemeyiz.O gence ağabeylik, babalık, büyüklük yapalım. Enerjisini yönetmesinde yardımcı olalım, doğru yönde harcamasını sağlayalım. O zaman göreceksiniz ki ne terör örgütlerine, ne marjinal gruplara ne de kötü yönlere sapmaları engellenmiş olacaktır. Sahip çıktığımız her genç vatanına, milletine , ailesine dinine bağlı iyi ahlaklı olup geleceğimizin teminatı olacaklardır." dedi. 

Program sonunda Belediye Başkan Vekili İsa Bağcı ve Gençlik Merkezi Müdürü Hüseyin Köroğlu Erdoğan'a çiçek takdim etti.
Programa Belediye Başkan Vekili İsa Bağcı, Gençlik Merkezi Müdürü Hüseyin Köroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Demircan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Ak Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, daire amirleri, okul müdürler ve vatandaşlar katıldılar.

 
Editör: Vitrin Haber