Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğrencileri proje konusu ''Ekoturizm Merkezi'' olan fikir projesi çalışması yapmak üzere Gerze’yi ziyaret ettiler.

Gerze'nin tarihi dokusunu yakından inceleyen yaklaşık 120 öğrenciye 19 Mayıs Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Oktay, Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu ve Mimarlar Odası Sinop Temsilcisi M. İsmet Aykın eşlik etti. Gerzeli Mimar M. İsmet Aykın, Samsun'dan gelen heyete Gerze'yi gezdirerek mimari ve kültürel yapısıyla ilgili bilgiler verdi.

Ekoturizm temalı fikir projesiyle ilgili çalışma yapan ve oluşturacakları fikir projesi kapsamında yer arayışında olan öğrencilere yardımcı olan Aykın, ardından misafir öğrencilere Bodrum Cafe Düğün Salonunda ikramda bulundu. Yapılan ikramın ardından ilçede kısa bir süre daha vakit geçiren öğrenci kafilesi yaptıkları çalışmaların ardından ilçeden ayrıldılar. Mimarlık Fakültesi Öğrencileri, ödev konusu olarak yaptıkları çalışmada Gerze'de ekoturizm konu başlığı altında halkın ekonomik kalkınmasına destek olan, sosyal ve kültürel bütünlüğü koruyan bir fikir projesi kapsamında sosyal alan oluşturacaklar.

Genç mimar adaylarının oluşturdukları projeler sadece fikir projeleri niteliğinde olacak ve Gerze'de uygulamaya geçmeyecek.
Editör: Vitrin Haber