Gerze Belediye Başkanlığı zabıta müdürlüğü ekipleri, ürünlerin fiyatlarında artış yaparak haksız kazanç elde edilmesini engellemek amacıyla ilçe merkezinde bulunan marketlerde fiyat etiketi denetimi yaptı.

Gerçekleştirilen denetimlerde marketlerde bulunan rafları dolaşarak etiketleri inceleyen ve fahiş oranda fiyat artışı yapılıp yapılmadığını tespit etmeye çalışan ekipler, market yetkililerine, yüksek oranlarda fiyat artışı yapanlara uygulanacak cezai işlemler hakkında bilgiler verdi. 

VATANDAŞIMIZIN HAKKINI KORUMAK BOYNUMUZUN BORCU
Gerçekleştirilen denetimlerin ilerleyen dönemlerde de devam edeceğini belirten Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, vatandaşın hakkını korumanın en önemli görevleri arasında yer aldığını söyledi. Şensoy; “Haksız kazanç elde etmek üzere çeşitli ürünlerde fiyat artışı yapmak isteyenlere fırsat vermiyoruz. Zabıta ekiplerimiz ilgili kurumlarla koordineli bir şekilde bu çalışmalarını sürdürüyor. İşletmeler belirli aralıklar denetleniyor. Esnaflarımızın bu hassasiyetleri göz önünde bulundurması gerekiyor. Misafirperverliğiyle, dürüstlüğüyle hak ve hukuk konusundaki titizliğiyle bilinen esnafımızın bu tarz bir girişimde bulunmayacağını umut ediyorum. Ancak her şeye rağmen bizler bu tür denetimlerimizi devam ettireceğiz. Vatandaşlarımızın hakkını korumak boynumuzun borcudur” dedi. 

Editör: Vitrin Haber