Boyabat’ta Sinop Üniversitesi öğrencileri, ölümünün 5. Yılında Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu, düzenledikleri program ile andılar.

Sinop Üniversitesi Boyabat yerleşkesi içerisinde gerçekleştirilen anma programı öncesinde düzenlenen saygı yürüyüşü gerçekleştirildi. Daha sonra Üniversite yerleşkesinde devam eden program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.
Burada bir açıklama yapan Üniversite Ülkü Ocakları Başkanı Akif Mengene, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ölümüyle sonuçlanan olayın kamuoyuna yansıtıldığı gibi karşıt görüşlü öğrenciler arasında değil, terör örgütü mensuplarına karşı verilen mücadelenin bir neticesi olduğunu söyledi. Mengene; “20 Şubat 2015 tarihinde Ege Üniversitesi yerleşkesinde birtakım olaylar yaşanmıştı, olaylar haber bültenlerinde o dönem çokça duymaya alıştığımız bir şekilde kamuoyuyla paylaşıldı ajanslara göre karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıkmış ve bir öğrenci öldürülmüştü. Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu öz yurdunda teröristlere karşı verdiği kavgada kahpece öldürülmüştür, karşıt görüşlü değildir” dedi. 

ŞEHİT FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU’NU UNUTMAYACAĞIZ UNUTTURMAYACAĞIZ
Açıklamasında ülkücü hareketin Fırat’larının asla bitmeyeceğini ifade eden Üniversite Ülkü Ocakları Başkanı Akif Mengene, ihanetin nereden gelirse gelsin karşısında mutlaka ülkücü hareketi bulacağını söyledi. Mengene; “Ege üniversitesi yerleşkesi adeta PKK eğitim ve propaganda kampına dönüştürülmüştür. Okul koridorları sınıflar PKK paçavralarıyla kirletiliyordu üniversite yönetimi olayları izlemekle yetiniyordu. Fırat reis ve arkadaşları Türk devletine ait bir üniversitenin maruz kaldığı bu PKK istilasına sessiz kalmadılar. 20 kişi kalsak da, 10 kişi kalsak da meydanı bu hainlere bırakmayacağız dediler ant içtiler. Bizler bu coğrafyada vatan nöbetini bulunduğumuz her yerde her şekilde tutmaya devam edeceğiz fırsat arayan düşman bilsin ki; Türk’ün son ocağı sönmeden son Fırat ölmeden milliyetçi ülkücü kale geçilmeyecektir. Fırat Yılmaz Çakıroğlu bizlerin sembolüdür bilinsin ki her ülkücünün hayali vatan için ölmektir ihanet nerden gelirse gelsin karşısında ülkücü hareketi bulacaktır.

Çünkü bizler inanıyoruz ki; Avrupa’ya diz çöktüren Atilla Ülkücüdür, Anadolu’yu vatanlaştıran Sultan Alparslan Ülkücüdür, Şehr-i İstanbul’u fetheden Fatih Ülkücüdür. Viyana kapılarına dayanan Kanuni Ülkücüdür. Türkiye’yi kuran ve bağımsızlığına kavuşturan Mustafa Kemal Ülkücüdür. Türk milletine gözü gibi bakacak nesiller yetiştiren Başbuğ Alparslan Türkeş Ülkücüdür. Ege Üniversite’sinde Şehadet şerbetini aslanlar gibi içen Fırat Yılmaz Çakıroğlu Ülkücüdür.

Sinop üniversitesi Boyabat yerleşkesi ülkücüleri adına dosta düşmana duyurmak isterim ki ihanetle, cehaletle, eyyamcılıkla, bana ne lazımcılıkla mücadelemiz 20 kişi kalsak da 10 kişi kalsak da devam edecektir. Bir ölür bin diriliriz. Ne mutlu Türk’üm diyene” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber