Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında Erfelek Yunus Emre Ortaokuluna kurulan Zenginleştirilmiş Kütüphane açıldı.

Açılışa Erfelek İlçe Kaymakamı Murat Mete, Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, İlçe Jandarma  Komutanı J. Asb. Kd. Bçvş. M. Hakan Aşar, Emniyet Amiri Burak Çorum, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şahin, Ziraat Odası Başkanı Ali Koca, Sinoplu İş Adamları Derneği Başkanı (SİAD) Rafet Orhan, daire  kurum amirleri öğrenciler ve davetliler katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayana programda konuşan Erfelek İlçe Kaymakamı Murat Mete, kütüphanenin ilçeye hayırlı olmasını diledi. Mete; “Bugün çocuklarımızın eğitimi için katkı sağlayacak, Z-kütüphanemizi İlçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Devamlı üzerinde durduğumuz kitapların rolünün, çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmeleri için çok büyük bir önemi olduğunu unutmamalıyız. En önemli eksiklerimizden biri okumaya çok zaman ayırmamamız. Bu sene kurduğumuz kütüphanelerden çocuklarımızın çok iyi faydalanmalarını istiyoruz. Açılışını yapacağımız kütüphanemizin öğrencilerimize faydalı olmasını diliyoruz, güzel günlerde kullanmalarını ve faydalanmalarını temenni ediyoruz” dedi. 

Daha sonra söz alan Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şahin de öğrencilere daha iyi bir eğitim vermek için Z Kütüphanesini açtıklarını söyledi. Şahin; “Okulumuz öğrencileri ve ailelerinin hizmetine sunulan, yeni ve modern bir tasarım anlayışı ile oluşturulan Z- kütüphanede gençlerimiz okumanın keyfine, bilgiyi keşfetmenin heyecanına vararak, ders çalışmak daha eğlenceli ve verimli bir hale gelecek. okulumuza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. Protokol üyeleri ve katılımcıların kütüphaneyi gezmesi ile devam eden program, yapılan ikramlarla son buldu.
Editör: Vitrin Haber