Erfelek Musa Can Meydanı’nda düzenlenen tanıtım programına İlçe Kaymakamı Feremez Babat, Garnizon Komutanı Sayın Vedat Atar, Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek,İlçe Emniyet Müdür Vekili Sayın Murat Önder daire amirleri , basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. Erfelek’te son yıllarda hızla yükselen çok katlı binaların sayısının artması üzerine ihtiyaç hissedilmeye başlanan uzun merdivene sahip bir itfaiye aracı, itfaiye teşkilatı bünyesine dahil edildi. Erfelek’e gelen yeni itfaiye aracı için Musa Can Meydanı’nda bir tanıtım programı düzenlendi. İtfaiye teşkilatı mensupları tarafından hazırlanan program çerçevesinde yeni alınan 33 metre merdiven uzunluğuna sahip itfaiye aracı önce alanda teşhir edildi. İtfaiye görevlileri, araçla birlikte donanımındaki cihazları da kullanarak yetkililere ve vatandaşlara gösteride bulundu. 

Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, tanıtım programının ardından yaptığı açıklamada, Erfelek’teki itfaiye teşkilatında böylesine güçlü bir ekipmanı görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Yüksek katlı binalarda çıkabilecek yangınlara müdahalede 33 metre uzunluğunda bir merdivene sahip itfaiye aracının olmasının ilçe açısından çok önemli olduğunun altını çizen Şimşek, “Doğal afetlerin ne zaman geleceği belli olmaz. Umulmadık bir zamanda çok yüksek katlarda vatandaşlarımız mahsur kalabilirler. Aşağıya indirmek için daha önceden maalesef böyle bir aracımız yoktu, şimdi bu araca sahip olmak o tür riskleri önlemede çok ciddi katkı sağlayacak” dedi.

 İtfaiye aracı merdiveninin 90 derecelik bir açıyla yükselebildiği, yapılarda muhtemel yangınlara müdahalede bulunabileceği kaydedildi. 









Editör: Vitrin Haber