İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelge kapsamında, 81 ilde koronavirüs tedbirleri ile ilgili denetimler gerçekleştirildi. Erfelek ilçesinde gerçekleştirilen denetimlerde Kaymakam İsmail Pendik, Belediye Başkanı V. Yaşar Demircan, İlçe Emniyet Müdürü Metin Keskin  ve İlçe Zabıta Amiri eşliğinde tüm esnaf ve vatandaşlar denetlenerek maske kullanımı, mesafe kuralı ve temizlik kuralları vatandaşlara hatırlatılarak “Sağlık için hepimiz için’’ sloganıyla gerekli uyarılarda bulundu.

 MASKE KULLANIMI, MESAFE KURALI VE TEMİZLİK KURALLARI HATIRLATILDI
Covid¬19 salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanının talimatları doğrultusunda salgının/bulaşmanın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildi.

Kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulması salgınla mücadelenin başarısı açısından büyük önem arz ettiği belirtildi.

Editör: Vitrin Haber