Erfelek ilçe “Av Komisyonu Toplantısı” Erfelek Kaymakamı Murat Mete başkanlığında Kaymakamlık Toplantı Salonunda yapıldı.

Toplantıda avlanabilecek türler, türlerin avlanma limitleri ve türlerin avına başlangıç ve bitiş tarihleri görüşüldü.
Avlanabilecek türlerin limitlerinin belirlendiği toplantıda, tilki neslinin tehlike altında olduğu gözlendiğinden 2018-2019 av sezonunda da yasaklamasına ve karaca avının yasak olduğunu anlatan ve kaçak avcılıkla mücadele için vatandaşların nasıl bir yol izleyeceğine dair bilgilendirme broşürlerinin Doğa Koruma ve Milli Parklar Sinop Şube Müdürlüğünce vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla broşür basılması ve dağıtılması talep edildi.

Erfelek İlçe Av Komisyonu Toplantısına Erfelek Kaymakamı Murat Mete’nin yanı sıra Erfelek İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Asb. Kd. Bçvş. M. Hakan Aşar, DKMP Sinop Şube Müdürlüğü Mühendisi Ahmet Gökgün, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özgür Baş, Erfelek Orman İşletme Şefi V. Fatih Deniz Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şahin, İlçe Gençlik Hiz. ve Spor Müdür V. Hasan Çınar, Erfelek Avcılar Kulübü Başkanı Engin Özdemir ve Erfelek Av Dünyam Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Nurettin Cankur katıldı.
 

 
Editör: Vitrin Haber