Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Erfelek Belediye Başkanın Muzaffer Şimşek, CHP Sinop İl Başkanı Barış Ayhan, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Ayhan Şen ve beraberindeki heyet ile Erfelek Ziraat Odasını Başkanı Ali Koca’yı ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Erfelek Ziraat Odasını Başkanı Ali Koca, ilçedeki çiftçilerin tarımsal konulardaki sorunlarını dile getirdi. 
Erfelek’te yaklaşık 10 bin dönüm alanda fındık üretimi yapıldığını, fındık üreticisinin ilçe ekonomisine önemli katkı sağladığını belirten Koca, üreticinin serbest piyasada beklediği fındık fiyatlarını bulamadığını söyledi. 

FINDIĞI ALIP ORTADAN KAYBOLDULAR
Bu karışıklıktan istifade eden bazı fırsatçıların 100 -150 çiftçiyi kandırarak ellerindeki fındığı vadeli alıp ortadan kaybolduğunu dile getiren Ali Koca, fındık üreticilerini yaklaşık 2-3 milyon lira dolandırıldığını belirterek, çiftçilerin mağdur olduğunu ve ilçe ekonomisine büyük bir darbe vurulduğunu kaydetti. Ali Koca ayrıca ilçede yetişin kestane, armut, elma ve üzüm gibi yöreye özel endemik bitkilerin de korunması, yenilerin yetiştirilmesi için ilçede fidanlık kurulması gerektiğini söyleyerek, ilçede yetiştirilen tarımsal ürünlerin değerinde satılması için ürün işleme ve paketlenme tesisleri kurulması gerektiğini vurguladı. 

Erfelek Ziraat Odasını Başkanı Ali Koca bu amaçla iş adamlarının ilçeye yatırım yapmaları için teşvik edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Başkan Koca, odalarını ziyaret eden heyetten çiftçilerin sorunlarının çözümü noktasında destek istedi.
Editör: Vitrin Haber