Durağan'da Şehit İdris Gezer'in isminin verildiği kütüphanenin açılışı ardından, Erfelek Şehit Özkan Çelikkaya Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesinde şehitlerin isminin verildiği kütüphane de düzenlenen törenle hizmete açıldı. Merkezi İstanbul'da bulunan Sinop İli ve İlçeleri Yardımlaşma Derneği (SİYAD) tarafından ilçeye kazandırılan kütüphanenin açılışında konuşan Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, kütüphanenin ilçeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. 

KÜTÜPHANELER İNSANLIĞIN BİLGİ BİRİKİMİDİR
Karaömeroğlu, "Bu gün burada şehidimiz ve şehitlerimiz için SİYAD'ın katkılarıyla yapılan şehitlerimizin isimlerinin verildiği Z kütüphanenin açılışındayız. Büyük önde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Kitapsız yaşamak, kör ve dilsiz yaşamaktır' diyor. Bizlerde ilk emri 'Oku' olan bir dinin mensuplarıyız. Kitap hiç şüphesiz fertlerin ve milletlerin hayatlarını değiştiren, yenileştiren ve ilerlemelerini sağlayan en önemli vasıtalardan biridir. Kitaplar eğitimin de temeli olduğuna göre, gençlerimiz için kitaba kolay ulaşabilecekleri kütüphanelerin önemi çok büyüktür. Kütüphaneler insanlığın bilgi birikimini bize aktaran, bizim her anlamda yetişmemizi sağlayan kaynaklar ve hazinelerdir. Ben bu anlamlı günde çocuklarımız ve gençlerimiz adına, çok önemli bir görevi üstlenerek, Erfelek ve Durağan ilçelerinde yaptırdıkları kütüphaneler için SİYAD Genel Başkanı Adnan Çeliker ve SİYAD üyelerine, şahsım ve Erfelek ile Durağanlı hemşerilerim adına teşekkür ediyor, açılan kütüphanelerin hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

Tüm şehitlere rahmet dileyen SİYAD Genel Başkanı Adnan Çeliker ise, "Bizim SİYAD olarak İstanbul'da 16 şubemiz ve Sinop'ta da bir temsilciliğimiz var. Üçüncü kütüphanemizi Durağan ilçemizde açtık. Bizim şehit kütüphaneleri adı altında bu gün Erfelek ilçemizde açtığımız dördüncü kütüphane. Kütüphanelerimizi şehitlerin ismiyle birlikte yaşatmak için yola çıktık. İnşallah tüm ilçelerimizde okullarımızda şehit kütüphanelerimizi yapacağız ve şehitlerimizin isimlerini yaşatacağız. Ben bu kütüphaneye emeği geçen tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Törende; Vali Erol Karaömeroğlu ve Erfelek Kaymakamı Burak Bozkurt Gürses, SİYAD Genel Başkanı Adnan Çeliker'e plaket takdim etti. Şehit yakınlarıyla birlikte protokolün açılış kurdelesini kesmesi ardından 40 bin TL'ye mal olan kütüphane gezildi.  

Kütüphanenin açılışına: Erfelek Belediye Başkanı Mehmet Uzun, SİYAD Onursal Başkanı İsmail Kabakçı, SİYAD Genel Başkan Vekili Mustafa Civelek, SİYAD Genel Merkez yöneticileri; Nuran Kaya, Cihat Uygun, Hasan Akbaş, Selçuk Çeliker, Mehmet Köksalan, Adem Durkut, Erol Altaş, Arzu Kepenek, SİYAD Durağan Temsilcisi Emin Adıgüzel, SİYAD Ataşehir İstanbul Şubesi Kadın Kolları Başkanı Halime Şahin, SİYAD İstanbul Tuzla Şubesi Başkanı Seyfi Altınel, SİYAD Çekmeköy Şubesi Kadın Kolları Başkanı Hanife Olgun, SİYAD Denetleme Başkanı İsmail Erkan, SİYAD Sinop temsilciliğinden Oğuzhan Okumuş ve Ziynet Çakmakcı, SİYAD Ayancık Temsilcisi Özcan Ünlü, Sinoplu iş insanları; Ramazan Ulu, Hüseyin Çakırbaş, Mustafa Dağcı, Mehmet Ali Demir, Büyük Birlik Partisi (BBP) Sinop İl Başkanı Suat Bunyat ve Erfelekli vatandaşlar katıldı.

Editör: Vitrin Haber