Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Erfelek Devlet Hastanesi ile hastane bünyesinde yer alacak Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun yapım ihalesinin 4 Kasım 2020 tarihinde 14 katılımcının iştirakiyle yapıldığını dile getirdi.  

YAKLAŞIK 16 MİLYON TL'YE MAL OLACAK
Maviş, yaklaşık 15-16 milyon liraya mal olacak olan hastane ihalesinin sonucunun Kasım ayının sonuna doğru kesinleşeceğini belirterek, Aralık ayı başında yer teslimi ve yapım sözleşmesinin yapılmasının planlandığını kaydetti. Maviş, hastanenin yapımının yaklaşık 500 günde tamamlanacağını açıkladı.

SEVKLER ASGARİYE İNECEK
Dr. Nazım Maviş, 5 bin 264 metrekare toplam kapalı alana sahip olacak hastanede 9 poliklinik, 2 doğum salonu, 2 acil poliklinik odası, bayan ve erkek acil müşahede odalarının yer alacağını ifade etti. 

Maviş, "Mevcut hastane fiziki koşulları itibariyle Erfelekli hemşerilerimizin ihtiyacını karşılamada yetersiz kalmakta. Yeni hastane ile hastalara daha geniş ferah ve rahat bir ortamda hizmet verilerek sağlık hizmet kalitesi yükseltilmiş olacak. Ayrıca sevkler en asgariye indirilerek hastaların maddi kayıpları da önlenmiş olacak. Hemşerilerimizin sağlık hizmetinin en iyisine layık. Sevgili Erfelekli hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun" dedi. 

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Erfelek Devlet Hastanesinin yapımı için Sağlık Bakanlığı nezdinde yaptıkları girişimlerinin olumlu sonucunun mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekleyerek, desteklerinden dolayı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, AK Parti İl Başkanı Uğur Giresun ve Erfelek Belediye Başkanı Mehmet Uzun’a teşekkür etti.

Editör: Vitrin Haber