Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, yaklaşan yerel seçimler öncesinde düzenlediği basın toplantısı ile seçim ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

BİZ MİLLET İTTİFAKI OLARAK DEĞİL, ERFELEK’TE YAŞAYAN TÜM VATANDAŞLARIN İTTİFAKI OLARAK SEÇİMLERE GİDİYORUZ
CHP ve İYİ Parti’nin Erfelek’te millet ittifakı olarak seçime gitme kararı aldığını hatırlatan Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, Erfelek’te millet ittifakı değil, ayrım yapmaksızın ilçe halkının ittifakı olarak seçime gideceklerini söyledi. Şimşek; “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana Erfelek aşkı ile, insan aşkı ile güzel işler başardık. Bu yine yeni dönemde de devam edecek inşallah. Biliyorsunuz CHP ve İYİ parti Erfelek’te millet ittifakı olarak seçime gitme kararı aldı. Biz millet ittifakı olarak değil, Erfelek’te yaşayan tüm vatandaşların ittifakı olarak seçimlere gidiyoruz. Biz kendimizi Erfelek halkına hizmet için adıyoruz. Önceliğimiz vatandaşlarımız temiz bir ilçede yaşatmak ve insanlarımızın alın terinin emeğini vermek olacak” dedi. 

ALDIĞIMIZ KARARLARDA KADINLARIMIZIN İMZASI OLACAK
Yeni dönemde 9 kişiden oluşacak belediye meclis üyeliklerinden 5 tanesini kadınlara ayırdıklarının altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, kadına verdikleri değerin göstergesi olan bu girişimle ilçede alınacak kararların altında kadınların imzasının olacağını belirtti. Şimşek; “Erfelek’te CHP ve İYİ parti olarak belediye meclisimizde kadınlarımıza daha fazla yer verme kararı aldık. 9 belediye üyemizin 5’i kadınlarımızdan oluşacak. Bu da şu anlama geliyor, artık ilçemiz ile ilgili alınan kararların altında kadınlarımızın imzası olacak. Bu da bizim kadınlarımıza verdiğimiz değeri göstermektedir. 

Erfelek’te barış ve kardeşlik havası var. 1 Nisan sabahı kim gelirse gelsin, hangi aday seçilirse seçilsin, biz yine düğünlerimizi, cenazelerimizi birlikte yapacağız. Aynı kahvelerde oturup, alışverişlerimizi aynı yerlerden yapacağız. Çünkü Erfelek, geçmişten bu yana demokrasinin öncüsü olmuş ilçelerden bir tanesi. Biz burada insanları ayırarak değil birleştirerek ilçemizi kalkındırmak istiyoruz” diye konuştu. 

ERFELEK İLÇESİ BU NÜFUSU HAK ETMİYOR
İlçede ikamet eden çoğu vatandaşın muhtarlık seçimleri için birinci ikametlerini köylere taşıdıklarını ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, bu durumun ilçeye zarar verdiğini belirterek vatandaşlardan bu konuda duyarlı olmalarını istedi. Şimşek; “Bu sene TÜİK rakamlarına göre Erfelek ilçemizin nüfusu 19 kişi arttı. Ama 144 kişi bu seçim döneminde birinci adreslerini muhtarlık seçimleri için köye taşıdılar. Yine tarafımızca yapılan araştırmalardan elde edilen resmi olmayan sonuçlara göre geçmiş seçimlerde de aynı yöntemi uygulamış ve köylerde oturan 500 vatandaşımız mevcut. Bu bizim ilçe nüfusu olarak az görünmemiz ve iller bankasından gelecek olan paranın azalması anlamına geliyor. Sizden ricam, yaşadığınız yerde birinci adresinizi bulundurun ki bizler daha iyi hizmet verelim. Biz bu şekilde az nüfusu hak etmiyoruz” dedi. 

Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Editör: Vitrin Haber