CHP Durağan ilçe başkanı Mustafa Eker Türkiye de yerel esnafın kabusu olan market zincirlerin her mahalle, her sokakta faaliyet göstermesinin yerel esnafı bitirdiğini, işsizliği katladığını ifade ederek; 
“Türkiye’nin dört bir yanına kök salan her mahallede, her sokakta faaliyet göstermeye başlayan market zincirler maalesef yerel esnafı bitirmektedir. Özellikle küçük yerleşim yerlerinde anadan babadan kalma sermaye ile faaliyet yürüten, elindeki avucundaki ile bir işyeri kuran genç işletmeci her türlü malzemeyi satan, ucuza mal edip tüketicinin karşısına çıkan market zincirler yüzünden bitme noktasına gelmiştir. Bu market zincirler bulundukları yörede 3-4 kişiye iş imkanı verirken oradan aldıkları parayı genel merkeze göndererek o yörenin ekonomisine en ufak bir katkı sunmazlar.  Tüm ihtiyaçlarını tek elden ve toptan alan bu firmalar yüzünden  sanat erbabı iş kaybı yaşamaktadır. Buldukları her türlü materyali  satan ve hiçbir ayrım gözetmeyen, tüm esnaf kesimini etkileyen bu firmaların şubeleşme sayıları ilçelerin nüfus oranları dikkate alınarak yeniden gözden geçirilmelidir. Ya da yerel yönetimlere takdir yetkisi bırakılarak  yerel esnafı yaşatacak önlemler alınmalıdır” dedi.

PİYASANIN TEKELLEŞMESİNE MÜSAADE EDİLMEMELİ!
Eker; Durağan’da açılacak olan şubenin etkisinin çok kısa süre içerisinde işyeri kapatmalarına sebep olacağını belirterek ; “İlçemizde zaten işsizlik had safha da zor şartlarda hizmet yürüten birçok esnaf 2. Şubenin açılması ile birlikte çok ciddi bir müşteri kaybı yaşayacak ve kısa bir süre sonra işyerini kapatmak zorunda kalacaktır. Bu durum ilçede yeni göçlerin yaşanmasına umutsuzluğun artmasına sebep olacaktır. İşte bu nedenle acilen bu duruma biz çözüm bulunmalı ve sınırlamalar getirilmeli bu tür market zincirlerle ilgili yasal düzenleme acilen çıkartılmalıdır. Yerel esnaf yaşamalı, insanımız ümitsizliğe terk edilmemeli piyasanın tekelleşmesine müsaade edilmemelidir” ifadelerine yer verdi.

Editör: Vitrin Haber