CHP Durağan İlçe Başkanı Mustafa Eker, ilçeye yapılan devlet hastanesi için planlanan yolun açılamaması nedeniyle, ulaşımın eski yol üzerinden veriliyor olmasının, ilçe halkını zor durumda bıraktığını söyledi.

Eker; “Durağan bir kavşaktan çok çekti yetmedi, yenisi geliyor. Yeni yapılan Durağan Devlet Hastanesinde planlanan yolun açılmaması üzerine belediye mevcut yolu kullanarak hastaneye ulaşım verdi. Eski devlet hastanesinde yaşanan karmaşayı daha da arttırarak kazaya davetiye çıkaran yol planlamasında kış ayları ve de acil hasta getiren gerek ambulans gerekse sivil vatandaşları oldukça zor günler bekliyor. Adliye lojmanları, Orman konutları yol ayrımı ve de Anadolu lisesi çıkışından geçen yol, Durağan giriş kavşağını aratmayacak cinsten. Hastaneyi bilmeyenler, için giriş labirent yola dönen yeni hastanede gerekli düzenlemeler yapılmadığı takdirde yaşanacak kazalardan kimler sorumlu olacak?” dedi.

BİR AN EVVEL ÖNLEM ALINMALI
Vatandaşın kullanmasına mecbur bırakılan yolun tam bir ölüm tuzağı yolu olduğunu belirten CHP Durağan İlçe Başkanı Mustafa Eker, bir an evvel bölge ile alakalı gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. Eker; “Hastane yolunu bilmeyenler için adeta ara ki bulasın. Bilenlerde için de dur ki durasın cinsten bir yol planlanmış. Hastaneden gelen araçların aniden yola çıkacağı ve aynı zamanda hastaneye gitmek isteyen acil bir hastanın da hastaneye girmek için çaba sarf ettiği bir ortamda bu yolda kaza kaçınılmaz olacaktır. Bu yol akla ziyandır. Bu yol hastaneye müşteri çıkartır Allah göstermesin vatandaşa da ya cenaze ya da yaralı olarak hastaneye gitmek düşer. Okul çıkışı olması, adliye lojmanları ve konutlara giden yol ayrımında bulunması zaten kendi başına bir problemdir. Üstelik bir de ana yoldan dönüşte kavşak bulunmaması, acil hastaların Boyabat istikametinde ters girişe zorlanması, acil vakalarda insanın sevdiklerini bir an önce hastaneye götürme telaşının olduğu bir ortamda çok tehlikeli bir yol planlaması yapılmıştır. Bu durum düzeltilmeli ulaşılabilir ve karmaşık olmayan güvenli bir yol açılmalıdır. İl Sağlık Müdürlüğü ve Durağan Belediyesi bu durumu düzeltecek adımları bir an önce atmalıdır. Burada yaşanacak bir can kaybı veya yaralamalı bir kazada bunun sorumlusu il sağlık müdürlüğü, Durağanın iktidar temsilcileri ve yerel yöneticiler olacaktır” dedi.
 
Editör: Vitrin Haber