Gerze Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Bölümü öğrencileri  duygu ve düşüncelerini yansıttıkları çalışmalarını açtıkları “Yansımalar” isimli karma sergi ile Gerzelilerle buluşturdu.

Gerze Meslek Yüksek Okulu’nda açılan sergide Öğr. Gör. Asım Topaklı, Öğr. Gör. Zehra Topaklı ile Grafik Tasarım Bölümü 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin çalışmaları yer aldı.
Yüksek katılımın sağlandığı sergide konuşan Gerze Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Asım Topaklı, eğitimlerinde öğrencilere daha bilinçli ve duyarlı olmayı öğrettiklerini söyledi. Topraklı; “Bakan kör çoktur, ama biz öğrencilerimizin etrafını görebilmesini istiyoruz” dedi. Tasarımdan ziyade sanat eğitimi verdiklerini vurgulayan Topaklı, “Yansımalar” isminin anlamını ise şu cümleyle açıkladı: “İnsanların içindeki duyguları, düşünceleri ve ruhu yansıtmalarını istiyoruz. Bu sergi de bunların bir yansıması.”

Daha sonra söz alan Gerze Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Zehra Topaklı ise, serginin öğrencilerin kendilerini geliştirmelerinde büyük katkı sağlayacağına inandıklarını söyledi. Topraklı; “Öğrencilerimiz bu sergiyle birlikte bilgisayar ortamında yapılan tasarımların günlük hayata nasıl uygulanabileceğini ve devamında ticari olarak nasıl katkıları olacağını gördü” şeklinde konuştu.
Daha sonra sergide yer alan eserleri inceleyen katılımcılar, öğretmen ve öğrencilerden resimler hakkında bilgiler aldı.

Yoğun ilgi gören sergiye  Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Alev Erenler, ilçe Müftüsü Bayram Karar, ilçe Halk Eğitim Müdürü Nazım Aksu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İsmail Karaman ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Editör: Vitrin Haber