Durağan’da görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak ve elektrik iletimini daha güvenli hale getirmek amacıyla, elektrik şebekesinin yer altına alınması çalışmaları başlatıldı. 

Durağan YEDAŞ İşletme Şefliği tarafından yürütülen çalışmalarda ilçe merkezi Orhangazi Caddesi üzerinde bulunan Elektrik Hatları yer altına alınıyor. 
Yürütülen çalışmaları yakından takip eden Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, Durağan’a katkısı olacak her çalışmanın takipçisi ve destekçisi olduklarını belirtti. 

Kılıçaslan; “İlçemizde yürütülen elektrik hatları yer altına alınması çalışmaları ile birlikte enerji güvenliği de sağlanıyor. Bu çalışmayla elektrik hatlarının görüntü kirliliğinin önlenmesinin yanı sıra, binalara yakın mesafelerden geçtiği için oluşturduğu tehlikelerin de önüne geçilmiş oluyor. Amacımız İlçemiz genelinde bu çalışmayı bir program dahilinde ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde ivedilikle bitirmek. Çalışmalarından dolayı YEDAŞ Bölge Müdürlüğünü ve İlçemiz YEDAŞ İşletme Şefliğini tebrik ediyorum. Geleceğin ilçesini kurmak için çalışıyoruz” dedi.


 

Editör: Vitrin Haber - Gülay Yıldırım Kavak