2019 yılında Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında PKK’lı teröristlerce önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Onbaşı İdris Gezer’in ismi ilk okul eğitimini tamamladığı okulda SİYAD tarafından oluşturulan kütüphanede yaşatılacak. 

Merkezi İstanbul'da bulunan Sinop İli ve İlçeleri Yardımlaşma Derneği (SİYAD) tarafından şehidin ismiyle kazandırılan kütüphanede ilkokul öğrencileri geleceğe hazırlanacak. 

Durağan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu içerisinde oluşturulan kütüphanenin açılışı düzenlenen törenle yapıldı. 

Açılışa Şehit İdris Gezer'in Annesi Ünzile Gezer ve Babası Şükrü Gezer başta olmak üzere; Durağan Kaymakamı Ahmet Tozlu, SİYAD Genel Başkanı Adnan Çeliker, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Açıkgöz, SİYAD Onursal Başkanı İsmail Kabakçı, SİYAD genel merkez yöneticileri; Nuran Kaya, Cihat Uygun, Mustafa Civelek, Hasan Akbaş, Selçuk Çeliker, Mehmet Köksalan, Adem Durgut, Erol Altaş, Arzu Kepenek, SİYAD Durağan temsilcisi Emin Adıgüzel, SİYAD Ataşehir İstanbul Şubesi Kadın Kolları Başkanı Halime Şahin ve Eşi Cafer Şahin, SİYAD İstanbul Tuzla Şubesi Başkanı Seyfi Altınel, SİYAD Sinop temsilciliği başkanlarından Oğuzhan Okumuş ve Nazire Çakmakcı ile Sinoplu yöresel sanatçımız Fahri Demirsöz ve Durağanlı vatandaşlar katıldı. Yapılan dua ardından kütüphanenin açılış kurdelesi şehit ailesiyle birlikte kesildi.  

TÜM İLÇELERİMİZDE ŞEHİT KÜTÜPHANELİRİNİ AÇACAĞIZ
Şehit İdris Gezer'e rahmet dileyen SİYAD Genel Başkanı Adnan Çeliker, "Bizim SİYAD olarak İstanbul'da 16 şubemiz ve Sinop'ta da bir temsilciliğimiz var. 1,5 yıldır da Durağan ilçesinde ki temsilciliğimizi Emin Adıgüzel abimiz üstlendi ve çok güzel bir şekilde çalışmalara imza atıyor. Bizim şehit kütüphaneleri adı altında bugün açtığımız üçüncü kütüphane. Dördüncü kütüphanemizi de Erfelek ilçesinde açacağız. Kütüphanelerimizi şehitlerin ismiyle birlikte yaşatmak için yola çıktık. İnşallah tüm ilçelerimizde okullarımızda şehit kütüphanelerimizi yapacağız ve şehitlerimizin isimlerini yaşatacağız. Ben bu kütüphaneye emeği geçen tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum" dedi. 

KAYMAKAM DUYGULU ANLAR YAŞADI
Konuşurken duygulu anlar yaşayan Durağan Kaymakamı Ahmet Tozlu ise, "Şehidimizin ismini böyle güzel bir eserle yaşatmanın onurunu yaşıyoruz. İlçemizde şehitlerimizin isimlerinin yaşadığı yerler var, bundan sonra da olacak. Şehit yakınları ve gazilerimizin toplanabilecekleri yer konusunda da bir talepleri vardı. O konuda da bir iş insanımızın desteği ile yol kat etmiş durumdayız. Kısa süre içerisinde içerisini donatıp onları da yeni adreslerine yerleştireceğiz. Gurbetteki insanlarımız bu noktada memleketlerini yalnız bırakmıyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum. SİYAD'a ve destek veren herkese bu manada şükranlarımızı sunuyoruz. Kütüphanenin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu. 

ŞEHİT OĞLUM BU OKULDAN MEZUN OLMUŞTU
Şehit Babası Şükrü Gezer'de duyduğu mutluluğu anlattı. Gezer "İdris ilk eğitimini bu okulda tamamlamıştı. Bu vesile ile emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu okuldan çok İdris'ler yetişeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı. 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR
Açılışta katılımcılar 'SİYAD Herkese Yeter' atkısı takarken, Kaymakam Ahmet Tozlu SİYAD Genel Başkanı Adnan Çeliker'e plaket takdim etti. SİYAD Durağan Temsilcisi Emin Adıgüzel ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Açıkgöz ise, SİYAD Genel Başkanı Çeliker ile kütüphanenin yapımında katkı sunan iş insanları; Faruk Şen, Osman Demirtaş, Mehmet Ali Kuş, Aydın Demir ve Selahattin Büyük'e teşekkür belgeleri takdim edildi.  

Açılışı yapılan ve aynı anda 28 öğrenciye hizmet verebilen Şehit İdris Gezer Kütüphanesinde bin 780 kitap bulunuyor.

Bu arada Erfelek Şehit Özkan Çelikkaya çok programlı Anadolu lisesinde yapımı tamamlanan şehit kütüphanesi de düzenlenen törene hizmete girdi.

 

Editör: Vitrin Haber