Yüksekokul Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Durağan Kaymakamı Osman Çelikkol, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Arıkan, İlçe Jandarma Komutanı Beşir Alpak, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Açıkgöz, İlçe Halk Eğitim Müdürü Ali Şahin, İlçe Müftüsü A. Mustafa Yıldırım, şehit yakınları ve gaziler katıldı. 

Programın açılış ve selamlama konuşmasını Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı yaptı. Şehitlerimize ve gazilerimize minnettar olduklarını belirten Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı,  “Bu ülke, bu millet, şehitlerimiz ve gazilerimizin yüzü suyu hürmetine ayaktadır” dedi.

Ardından Sinop Üniversitesi Öğr. Gör. Sabri Boztepe tarafından, dünyadaki Türk şehitlikleri, Sinop ve Durağanlı şehitlerimiz ile Kurtuluş Savaşı’nda şehit düşen kahraman kadınlarımız hakkında bilgiler verildi.
Programda daha sonra öğrenciler tarafından hazırlanan Çanakkale konulu şiir dinletisi sergilendi Büyük bir beğeni toplayan şiir dinletisi sonrasında program Durağan ilçe mezarlığında bulunan 5 şehidimizin mezarının ziyaret edilmesiyle sona erdi.

Editör: Vitrin Haber