İçişleri Bakanlığının trafik ve yaya Güvenliği etkinliklerinin devamı niteliğinde olan ve bu defa yaya güvenliğini sağlamak üzere "Devletin tüm unsurlarıyla konunun takipçisi ve nöbette olduğunu göstermek" amacıyla başta okullarda olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşları hizmet binalarının önünde ve diğer yaya geçitlerinde "Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" sloganıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Sinop'un Durağan ilçesinde de etkinlik düzenlendi.

Etkinlik kapsamında İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Çerçiler Şehit Recep Geçer Yatılı Bölge Ortaokulu önündeki okul geçidinde öğrencilere trafik kuralları ve yaya geçidinin kullanılması konusunda bilgiler verildi. 

Trafik ekiplerince yapılan açıklamada, "Yaya önceliğinin yaşam önceliği ile eş değer olduğunu bir kez daha uygulamak için bu gün yaya geçitlerinde yerimizi aldık. Yaya ölümlü kazaların en aza indirilmesi, sağlıklı ve güvenli bir trafik akışının sağlanması, Toplumun yaya önceliği konusunda bilinçlenmesi, İnsan hayatının her şeyin önünde tutulması için hepimiz yaya geçitlerinde nöbetteyiz. Sizin duyarlılığınızla daha güvenli bir geleceğe ilerleyeceğiz" denildi.

Programda ana yoldan geçen araçlar durdurularak öğrencilerin geçmesi sağlandı.

Editör: Vitrin Haber