Balık av sezonu yasağının başlaması ile birlikte denetimlerde sıklaştırıldı. Durağan İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Samsun- Vezirköprü İlçe tarım Müdürlüğü ile birlikte Altınkaya barajına kıyısı olan Çöve, Kemerbahçe ve Kökle Köyü  yakınlarda yapılan denetimlerde 2 bin metre kaçak ağ yakalandı. Kaçak ağa takılan balıklar ise jandarma ve tarım ekipleri tarafından tekrar suya bırakılırken ağa el konuldu. Ağın kim tarafında baraja atıldığının tespiti için çalışmalar başlatıldı.

Yetkililer vatandaşları uyararak av yasağının başladığı dönemde balıkların üremesi ve ekosistemin korunması için yasaklara uyulmasını istedi. 

Yetkililer: "Kaçak av yapmak balık populasyonunu etkiliyor. Yakaladığımız kaçak avcılara da cezai işlemler  uyguluyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için kaçak ava tenezzül etmesinler. Vatandaşlarımızı da kaçak avcılara karşı duyarlı olmalarını, yetkili merciilere ihbar ederek balıkların çoğalmasının eko sistemin korunmasına yardımcı olmalarını bekliyoruz" dedi. 

Denetimlerin çok sık yapılacağının altı çizilerek vatandaşların cezai işlemlerle karşılaşmaması için yasağa uymaları istendi.

Editör: Vitrin Haber