Köylüler, uzun uğraşlar sonunda 2009 yılında köyün 4 kilometre aşağısındaki ırmak kenarında sonda vurularak su kaynağı bulunduğunu ve köye bağlandığını belirterek, o dönemde sondaj kuyusu ve köy arasındaki mesafeye döşenen boruların kalitesizliği ve yetersizliği nedeniyle kuyudan bir türlü bölgeye suyun ulaştırılamadığını söylüyor.

Köy halkı kendi imkanlarıyla dağdan gelen doğal kaynak sularıyla yetinmeye çalışırken, 10 yılı aşkın süredir sürekli boruların patlamasından dolayı kullanılamayan su kuyusundaki borular ile sondaj motorları ve pompalarının çürüdüğü iddia edildi.

Bu yıl kuraklığın fazla olmasından dolayı doğal kaynak sularının kesildiğini belirten köy sakinlerinden Hulusi Özener, köy halkının yetkili mercilerden yardım gelmeyince kendi imkanlarıyla pompa ve kuyu borularını tamir ettiğini, ancak köye çıkan boruların sürekli patladığı için köy halkının Haziran ayından bu yana susuzluk çektiğini söyledi.

Özener: "Yaşlı Köy halkı ilerlemiş yaşlarına rağmen sürekli patlayan boruları kendi imkanlarıyla tamir ederek çözüm üretmeye çalışmakta. Ancak kalıcı çözüm üretilemedi.  Köy Muhtarının bireysel çabalarıyla belediyeden sürekli İtfaiye tankeriyle su talep etmekte olup Belediye tarafından tankerle gelen su da yeterli olmamakta.

İlçe kaymakamıyla direk görüşerek çözüm talep edilmiş ve önceki yıllarda olduğu gibi ihale açıldığı, sorunun çözüleceği cevabı alınmış, ama yıllardır boruların değişmesi için ihale halen açılmadı. Sinop Milletvekilimiz Nazım Maviş ile görüşülerek yardım talep edildi ve Ağustos ayında sorunun çözüleceği sözü alındı. Ancak halen herhangi bir çözüm sağlanamadı.

Köy halkı susuzluk nedeniyle isyan etmiş durumda. Umarız yetkili makamlar bu çağrılara bir an evvel kulak verir ve Çampaşasakızı köyünün su sorunu çözülür" dedi.