Aralık ayı itibariyle tamamlanmak üzere olan ve 2018 yılı bahar aylarında devam edecek olan doğalgaz ana boru hattı yaklaşık 125 ton su kullanılarak 35-40 bar arası basınçla test edildi. 

İlçedeki doğal çalışmalarını yürüten Akmercan Doğalgaz Dağıtım Şirketinden edinilen bilgilere göre yılbaşından itibaren yaklaşık 250 hane doğalgazı kullanmaya başlayacak. Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Yapım Şefi Bilal Boztoprak, şimdiye kadar 8 kilometre uzunluğunda döşenen çelik borulardan oluşan ana doğalgaz hattının test edildiğini belirtti. Boztoprak, verdiği bilgilerde doğalgaz boru hattının tamamlanan 8 kilometrelik kısmının Gerze Belediyesi İtfaiye araçlarından yardım alınarak 35-40 barlık basınçlı su ile test edildiğini, yapılan test çalışmalarında da yaklaşık 125 ton su kullanıldığını söyledi. 

Yapımı devam eden Basınç Düşürme İstasyonunun tamamlanmasıyla Atatürk Mahallesinde 250 adet doğalgaz servis kutusunun yerleştirildiği evlere Ocak ayı başlarında doğalgaz verileceğini de söyleyen Boztoprak, çalışmalara kış ayları itibariyle ara verileceğini Nisan-Mayıs aylarında da tekrar başlayacağını aktardı. Boztoprak, ayrıca çalışmalarda herhangi bir aksilik yaşanmaması halinde 2018 yılı sonu itibariyle doğalgaz arzının Gerze'nin tamamına sağlanacağı bilgisini de gazetemizle paylaştı.

gerzeninsesi.com
 
Editör: Vitrin Haber