Sinop'ta iki gün aradan sonra yeniden etkili olan şiddetli yağmurda, Dikmen- Sinop- Samsun karayolu ulaşıma kapandı. İlçede önceden yapılan uyarılar nedeniyle şu ana kadar can kaybı yaşanmadı

Dikmen- Sinop- Samsun karayolu bağlantı kavşağındaki yolun yaklaşık 50 metrelik kısmı çöktü. İlçenin il merkezi ve çevre ilçelerle olan bağlantısı koptu.

Dikmen Belediye Başkanı Hüseyin Yüksek ve İlçe Kaymakamı Hasan Sazkaya, sel felaketinin başlaması ile birlikte, ilçede ve köylerde olabilecek acil hastaların merkez hastanelere ulaşımını sağlamak amacıyla Sinop' ve Samsun’a bağlayan ilçe yolunun açılması için Karayolları, İl Özel İdare ve Devlet Su İşleri ile koordineli şekilde çalışıyor. 

Yaraların sarılmaya çalışıldığını belirten Başkan Yüksek, "Yaşanan sel ve su baskınları ardından Sinop Valiliği tarafından kriz masası oluşturulurken, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da Sinop'ta yaşanan su ve sel baskınları sonucu arama-kurtarma çalışmaları için Genelkurmay Başkanlığı'na ait 2 ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait 1 olmak üzere toplam 3 adet arama-kurtarma helikopteri görevlendirdi. Dikmen ilçemize bağlı Kuzalan köyünde yaşayan 62 yaşında ki Şakir İstanbullu adlı astım hastası Sinop'ta görevlendirilen askeri helikopterle köyden alınarak Sinop Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Sel nedeniyle Dikmen ilçesinde Sinop-Samsun bağlantısını sağlayan Güzelceçay köprüsünün yıkılması ardından kapanan Samsun-Sinop karayolu ulaşımı, yapımı süren Gerze-Yakakent karayolundan sağlanıyor. Ayrıca bölgede ki yol yapım şantiyesi de sel nedeniyle büyük zarar gördü." dedi.

Editör: Vitrin Haber