Dikmen’de geleneksel olarak düzenlenen Serbest Köyü Güreş ve Keşkek Şenliği bu yılda geniş bir katılımla düzenlendi. 
Çok sayıda gurbetçi vatandaşı hemşehrileri ile bir araya getiren şenliğe TBMM Divan Üyesi ve CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, AK Parti 23. Dönem Sinop Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, CHP Sinop İl Başkanı Barış Ayhan, Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, Dikmen eski Belediye Başkanı Hüseyin Yüksek ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Renkli görüntülerin yaşandığı şenlikte TBMM Divan Üyesi ve CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, 23.Dönem Sinop Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı’ya elleriyle keşkek ikram etti. 
Programda bir konuşma gerçekleştiren CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, şenlikte bayan katılımcı sayısının fazla oluşundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Karadeniz; “Yıllardır bütün köy, ilçe ve illerimizde etkinliklere katılıyoruz. Kadınların böylesine yoğun katılım gösterdiği bir şenlik görmedim. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923 yılında ilan ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nde kadınlara verilen seçme ve seçilme hakkının meyvelerini burada görüyoruz. Ben katılım gösteren tüm kadınlara ve hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Programda ayrıca bir konuşma yapan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, tüm katılımcıların kurban bayramını kutladı. Belovacıklı; “Öncelikle tüm İslam Alemi’nin ve hemşehrilerimizin mübarek Kurban Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum. Burası siyaset meydanı değil. Burada konuşma yapmak için siyasetçiler partizanlık yapmamalıdır. Bizler halkın adamıyız. Bizler buraya gurbetçilerimizle, memleket hasreti çeken hemşehrilerimizle özlem gidermek için katılıyoruz. A parti bunu yaptı, B parti bu yaptı denmemelidir. Burası milli birlik ve beraberlik duygularının yeşerdiği ve yaşatıldığı yerdir. Ben yıllarca Dikmen’de görev yaptım. Serbest Köyü’nün değeri bu yüzden benim için apayrıdır. Burada yapılacak Sağlık Ocağı için bayrak direği talebinde bulunuldu ve ben bunu karşılayacağımın sözünü veriyorum. Ayrıca tüm hemşehrilerimin önünde söz veriyorum ki Pazartesi günü Dernek Başkanımız Ali Bey ve Muhtarımız yanıma geldikleri takdirde maddi yardımda da bulunacağım” diye konuştu. 
Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından keşkek kazanlarının kapakları açılarak vatandaşlara ikram edildi. 
Şenlik, birbirinden Türk Halk Müziği sanatçılarının seslendirdiği eserler sonrasında sona erdi. 
Editör: Vitrin Haber