Saklıköy Şelaleleri’nin tabiat anıtı olarak tescillendiğinin açıklanmasının ardından Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü 13 Ağustos 2017 Pazar günü saat 08.00’de Sorkun Köyü Saklı Köy Takım Şelaleleri’ne kanyon yürüyüşü düzenledi.

Saklı Köy Şelaleleri’nin doğal güzelliklerine tanık olmak isteyen birçok insanın katıldığı etkinlikte Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü Başkanı Birol Sazak ve kulüp üyesi Gülnur Mehenkli Gençay uzunluğu on beş metre olarak ölçülen şelaleleden aşağıya iniş yaprak bir ilki gerçekleştirdiler. Yürüyüş devam ederken soğuk sularda serinlemek isteyen katılımcılar kendilerini şelalelere bırakırken gerçekleştirilen pikniğin ardından herkesin bir arada olduğu fotoğrafların çekilmesiyle etkinlik sona erdi.

Dere yatağı boyunca, orkide, papatya, çan çiçeği, ada çayı ve kabalak gibi bitki çeşitlerinin yanında söğüt, çınar, kayın, çam, ardıç, sandal ağacı ve meşe gibi birçok ağaç çeşidini içerisinde barındıran Sorkun Şelalelerinde en büyüğü on beş metreden meydana gelen irili ufaklı çok sayıda şelale bulunuyor. Tabiat anıtı olarak tescillenen bu doğal güzelliği ziyaret edenlerin çevreye karşı daha bilinçli davranması ve şelale etrafında ateş yakarak çöplerini bu alana bırakmaması konusunda herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz.

 
Editör: Vitrin Haber