Boyabat’ta çöp konteynerlerinin yer altına alınması için ilçe genelinde 15 noktada çalışmalara başlandığı bildirildi. Çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, çalışmalar tamamlandığında ilçede görüntü kirliliğine ve kötü kokuya son verileceğini söyledi.

Boyabat Belediyesi çöp konteynerlerini yer altına alma projesini hayata geçirmeye başladı. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından kentin değişik mahallelerinde daha önce tespit edilen 15 ayrı noktada montalama çalışmalarına başlandı.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, ilçede çöp alanında yeni bir dönemin başlayacağını belirtti. Çakıcı; “İlçe genelinde başlattığımız çöpte yeni dönem” çalışmaları ile 40 Projesi içerisinde yer alan yeraltı evsel çöp konteynerlerinin ilki Zincirlikuyu Mahallesi stadyum caddesi üzerinde ki yerine monte edildi” dedi. Yeni uygulama ile ilçede görüntü kirliliği ve kötü kokuya son verileceğinin altını çizen Belediye Başkanı Şefik Çakıcı; “Cadde ve sokaklarda yer üstünde bulunan çöp konteynerlerinin, gelişi güzel çöp atılması, konteynerlerin yetersiz kalması, yer kaplaması nedeniyle trafiği engelleyici etkisi ile birlikte çevre ve görüntü kirliliğine de yol açtığını belirterek, “Yeraltı evsel çöp konteynerleri ile çöplerin daha derli toplu, başıboş kedi ve köpekler tarafından dağıtılması önlenecek. Bu sistem koku ve haşere üremesine de son verecek. Hijyenik açıdan da son derece sağlıklı olacak. Normal çöp konteynerlerinden daha büyük olması nedeniyle de daha fazla çöp alacak. Yeni sistem hem daha dayanıklı hem daha ekonomik” şeklinde konuştu.
Boyabat Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalarına 2015 yılı sonunda tamamlanması bekleniyor.
Editör: Vitrin Haber