Türkiye genelinde Server Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği'nin yürüttüğü proje ile 6-13 yaş arası erkek çocuklara camide cemaatle namaz kılmayı sevdirmek ve bu alışkanlığı hayat tarzı haline getirmelerini sağlamak amaçlanıyor. İlçe Merkez Camii'nde başlatılan “Haydi Çocuklar Camiye” projesi, 21 Ocak 2019 Pazartesi günü Sabah Namazı ile başlayıp, 31 Ocak 2019 Perşembe günü Yatsı Namazı ile sona erecek. 6-13 yaş arası erkek çocuklar yaşlarına göre ayrılmış 3 farklı kategoride yarışacaklar. 

Çocuklar her namaz vaktinde camide namaz kılarak ve kendi kategorilerindeki sureleri ezberleyerek puan kazanacaklar. Proje sonunda en çok puanı kazanan ilk 3 kişiye ödül verilecek. 
İlimizde dereceye girecek katılımcılara ise Her kategori için; 1.lere Çeyrek Altın, 2.lere Gram Altın, 3.lere 200tl olmak üzere toplamda 9 kişiye ödüller verilecek. 
Yarışma Türkiye genelinde yaklaşık 2500 camide ilimizde merkezinde ise Cezayirli Ali Paşa (Seyit Bilal) Camii, Yeşil Cami(İncedayı Mah.), Alaattin Camii(Sakarya Caddesi), İzzet Ağa Camii(Stad Yolu) olmak üzere 4 camide ve Türkeli merkez camiinde yapılıyor.
 

Editör: Vitrin Haber