"Çocuk Oyunları Şenlikleri" etkinliği Boyabat'ta yapıldı. Sinop ili ve ilçelerinde düzenlenen "Çocuk Oyunları Şenliği" projesinin ilk ayağı  Boyabat Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüklerince ortaklaşa düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunlarımızı yaşatma şenlikleri başladı.

Türkiye'de ilk kez Geleneksel Çocuk Oyunlarımızı yeniden canlandırmak amacıyla ülke çapında Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri düzenleniyor. 

Bu kapsamda Sinop ili ve ilçelerinde düzenlenen şenliklerin il ayağı Boyabat Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonunda yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünce ortaklaşa düzenlenen etkinliğe öğrencilerin ilgisi yoğun oldu. Etkinliğe, Boyabat ortaokul 4. ve 5. sınıf öğrencileri katıldı.

-Eğlenirken öğrendiler!
Gerçekleştirilen şenliğe Boyabatlı öğrencilerin mücadelesi görülmeye değerdi.. Çeşitli kültürel oyunlarımızın sergilendiği yarışmalarda öğrenciler kıyasıya mücadele etti. Müsabakalarda öğrenciler eğlenirken, kültürel oyunlarımızı öğrenme imkanı da buldu. Müsabakalara katılan öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okundu.

"Tombik" , "Yakan Top" gibi yarışmaların sonucunda dereceye giren ilk 3 ortaokul belirlendi. İl müsabakalarına katılmaya hak kazanan ortaokul ise Tombik Oyunu ve Yakan Top Oyununda ilçe birinci olan İnönü Ortaokulu olarak tescillendi. 

Editör: Vitrin Haber