Sahip olduğu doğal güzellikleri ve kent dokusu ile tarihi ve kültürel mirasını koruyarak sürdürebilir kılmayı başarabilen ve bu farklığıyla 2017 yılında Sakin Şehir (Cittaslow) ağına dahil edilen Gerze ilçesi farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Cittaslow Gerze'de 25-26 Eylül Pazar – Pazartesi Sabah Saat 10:00 ile Akşam 22:00 arası uluslararası Cittaslow şehirleri ile hep birlikte eş zamanlı olarak Cittaslow Sunday Sokak Şenliği düzenlenecek. 

Organizasyon hakkında bilgi veren Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, etkinliğe tüm vatandaşların davetli olduğunu söyledi. 

Cevat Şensoy, "Adnan Menderes Sanat Sokağından başlayarak iskeleye kadar uzanacak olan sokak şenliğinde ilçemiz ev hanımları, ilçemizde bulunan hobi atölyeleri ve hobi ürünü üreten ellerin bir araya geleceği sokak etkinliğimize ücretsiz stant açmak ve katılmak isteyen ev hanımları, el işi ürünü üreten hanımlar, hobi atölyelerinin ürünleri ile şairler ve müzisyenlerinde katılımıyla sokak şenliğimiz 25-26 Eylül Pazar – Pazartesi Gerze Adnan Menderes Sanat Sokağında yapılacak. Etkinlik çevre illere duyurularak reklam ve tanıtımı yapılmakta. Etkinliğe katılan atölyeler ve ev hanımları ürettikleri ürünleri satabilecekler. Cittaslow Sunday etkinliğinin 1.’si bu yıl ilk defa tüm dünya Cittaslow şehirleri ile aynı anda ilçemizde düzenlenecek. Gerze Cittaslow Sunday Sokak Şenliği etkinliğimize tüm Sinoplu hemşerilerimiz davetlidir" dedi. 

Bu arada Cittaslow Sunday Sokak Şenliğine; hobi atölyeleri, el emeği ürün üretenler, ev hanımları (nokul, kek, börek ve sarma gibi ürünler satanlar), ev de hobi ürünleri üretenler, resim ve sanat ile uğraşanlar, canlı müzik etkinliğine katılmak isteyen yerel sanatçı ve gruplar ile Gerzeli şairler katılacak.

Editör: Vitrin Haber