Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, ilçede başlattıkları çevre düzenleme çalışmaları kapsamında dikilen çiçeklerin bazı vatandaşlar tarafından tahrip edildiğini belirterek; “Eğer çiçek fidesi istiyorsanız bunu bize iletin elimizde yeteri kadar fide mevcut. Çevreye zarar vermekten artık vazgeçelim” dedi.
 
Yaz aylarının gelmesi ile birlikte çevre düzenleme çalışmalarına başlayan Gerze Belediyesi ilçenin belli bölgelerinde diktikleri çiçeklerle ilçeye farklı bir görüntü sunmayı amaçlıyor. Dikilen bu fidelerin bazı vatandaşlar tarafından ya tahrip edildiğini ya da kendi bahçelerine dikmek üzere yerlerinden söküldüğünü ifade eden Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı; “Belediyemiz stoklarında yeteri kadar fide stoğumuz var. Vatandaşlarımızdan ricamız, ilçemizi güzelleştirmek adına yaptığımız çalışmaları tahrip etmek yerine, fide taleplerini belediyemize gelerek yapmalarıdır” dedi.

Belediye olarak sezona hazırlık çalışmalarının geldiği aşama hakkında bilgiler veren Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı başlatılan çalışmaların bazı vatandaşlar tarafından baltalandığını ve bu durumun kendilerini üzdüğünü söyledi. Belovacıklı; “Bir insanın, hele de bir Gerzelinin çiçek sevmemesini anlamak mümkün değil. Gerze yeşil ve mavinin benzersiz uyumunun yanı sıra, tüm doğasıyla bir bütün ve bir başka farklılık.  Biz bu farklılığın üzerine katmak, ilçemizi marka bir şehir haline getirmek adına ne kadar uğraşırsak, birileri de çeşitli şekillerde, bir o kadar, engellemeye ve zarar vermeye çalışıyorlar. Göreve geldikten sonra kendi yağımızla kavrulmak amacıyla bir çiçek serası açtık ve kendi çiçeğimizi kendimiz yetiştirmeye başladık. Herkesin de gördüğü üzere belediye olarak bu konuda üzerimize düşeni büyük bir özveri ile yapmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar defalarca ricalarda bulunmamıza rağmen, maalesef yeşil ve çiçek sevgisinden nasibini almamış art niyetli kişiler diktiğimiz çiçekleri ya söküp atarak tahrip ettiler ya da, söküp kendi bahçelerine diktiler. Bunu yapanlar en büyük zarar kendilerine dokunduğunu iyi bilsinler, Gerze’ye gelmeyen her turist, aslında soframızdan eksilen bir dilim ekmektir. Hemşerilerimden ricam, elimizde tüm talepleri karşılayacak miktarda çiçek fidesi stokumuz var, lütfen çiçekleri sökeceklerine, gelsinler kendilerine ücretsiz çiçek fidesi temin edelim, hem bahçelerini güzelleştirsinler, hem de çiçek büyütmenin doyumsuz zevkine vararak Gerze’nin topyekün çiçek bahçesine dönüştürülmesi için katkıda bulunsunlar” dedi.

 
Editör: Vitrin Haber