Dikime Vali Dr. Ahmet Cengiz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erol Saraçoğulları, Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Akça, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, Gerze Devlet Hastanesi Başhekimi Dr  Şevket Terkan ve İilçe Müdürü Halil Karadeniz, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hakan Şimşek,  İl Telekom Müdürü Baki Günay, Kurum Müdürleri, Muhtarlar, STK temsilcileri katıldı.
Fıstık Çamı Dikimi esnasında Gerze Kaymakamı Metin Kubilay yapmış olduğu konuşmada  Yaykıl köyü Mevkiinde 4 dönümlük alanda 250 adet fıstık çamı dikimi yapıldığını ifade ederek bundan sonra Gerze Kaymakamlığı olarak öncelikle yine Yaykıl Köyü, Demirci Mahallesinde 10 dönümlük alanda fıstık çamı dikimi yapılacağını belirtti.
Kubilay Fıstık çamının ekonomik getirisinin yanı sıra sağlık alanında da Siroz, 12 parmak bağırsağı, mide, damar tıkanıklığı, bronşit gibi birçok hastalığa da faydasının olduğunu ifade ederek, bundan sonra boş olan arazilere fıstık camı dikiminin halk arasında dikimine öncülük edileceğini vurguladı.
Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz ise yapmış olduğu konuşmada Gerze Kaymakamına  övgü dolu sözler sarfederek, “ Ne zaman bir projeden bahsetsek Gerze Kaymakamımız bunun en iyisini yapıyor. Gerze’nin  Yaykıl Köyü Mevkiinde yine ormana yönelik projeler yapılıyor. En güzel yatırımlardan birisi ağaç dikmektir. Çünkü Ağaç vefalı bir yatırımdır. Ve burası güzel bir yer bu bir başlangıç olsun“ dedi.
Cengiz,  memleketlerinde kendilerinde yaklaşık 10 hektarlık bir alanda fıstık Çamı yetiştirdiklerini ifade ederek Her ne kadar bu bölgede Fıstık Çamı bilinmemiş olsada ülkemizin birçok bölgesinde bu yapılmakta ve insanlarımıza ekonomik bir katkı sağlamaktadır diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti. 
Ayrıca Gerze Kaymakamlığı’nın yürüttüğü Fıstık Çamı Proesinin “ İş Kur (Toplum Yararına Çalışma Birliği), Sinop Orman İşletme Müdürlüğü, Sinop İl Telekom Müdürlüğü, Gerze İlçesinde ki kamu kurum ve kuruluşlarının“ desteğiyle gerçekleştirildiğini de belirtildi.


















Editör: Vitrin Haber