Köy ziyaretlerini sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Boyabat ilçe teşkilatı, tespit edilen sorunları Kaymakamlığa rapor halinde sunmaya devam ediyor. 

MHP Boyabat İlçe Başkanı Mehmet Fevzi Erdoğan ve yönetimi son olarak ilçeye bağlı Çatpınar köyünü ziyaret ederek, köyün sorunları hakkında bilgi aldı. Alınan bilgiler rapora dönüştürülerek ilçe kaymakamlığına sunuldu.

Vitrinhabere açıklamalarda bulunan ve köyün sorunlarını; alt geçit, dere ıslahı, trafo yetersizliği, su şebekesi ihtiyacı, kanalizasyon sorunu ve internet alt yapı yetersizliği gibi konularda 6 ana başlıkta ele alındığını belirten Başkan Mehmet Fevzi Erdoğan sorunların çözüm beklediğini dile getirdi. 

Başkan Mehmet Fevzi Erdoğan şunları söyledi: "MHP ilçe Teşkilatı ve Başkan Yardımcımız Şakir Durak ile ilçemizin köylerinden Çatpınar köyü Merkez, Köprübaşı ve Sakız mahallelerini ziyaret ettik. Cuma namazımızı köylülerimizle birlikte eda ettik. Daha sonra milli, manevi konularda sohbette bulunduk ve köy sorunlarını dinledik not ettik. Çatpınar köyü Merkez, Sakız ve Köprübaşı mahallelerinin sorunları şu başlık altında topladık; Köprübaşı, Sakız ve merkez mahalleleri, Boyabat-Samsun karayolu üzerinde bulunmakta. Mahallelerimizde alt geçit olmadığından zaman zaman trafik kazaları olmakta olup, can ve mal güvenliği açısından tehlike arz etmektedir. Bu nedenle üzücü ve telafisi mümkün olmayan hadiselerin meydana gelmemesi için köylülerimiz acilen mahallelerimize alt geçit yapılmasını talep etmekte.

Sakız Mahallesinde yağışlı günlerde yağan yağmur suları mahallenin çevresinde bulunan dere yataklarından mahalle içerisinde bulunan yolları bozduğunu öğrendik. Bozulan yolların asfalt yapılması ve mevcut olan dere yataklarının ıslah edilmesini gerekiyor. Çatpınar köyü merkez, Köprübaşı ve Sakız mahallelerinde bulunan elektrik trafolarının yetersiz olduğundan mevcut trafoların değiştirilmesi önem arz ediyor. Yine Çatpınar köyünün mevcut içme suyu şebekesinin çok eski olması nedeniyle sık sık arızaların meydana geldiği bizlere iletildi. Bu nedenle içme suyu şebekesinin yenilenmesi gerekiyor. 
Bu arada köyde internet alt yapısının yetersiz olması nedeniyle internetten yararlanamadıklarını köy halkı beyan etmekte. Köprübaşı mahallesinin kanalizasyon hattı olmadığından kanalizasyon atık suları mahalle içerisinden geçen dere yatağına veriliyor. Köy Muhtarı, kanalizasyon hattı yapılması hususunda ilgili yerlere dilekçe verdiğini beyan etmekte. Bu durumun çevre ve toplum sağlığı açısından sakınca oluşturduğunu herkesçe malum" dedi. 

RAPORUMUZU HAZIRLADIK VE TESLİM ETTİK
Sorunlarla ilgili oluşturulan raporun dilekçe ile Boyabat Kaymakamlığına sunulduğunu belirten MHP Boyabat İlçe Başkanı Mehmet Fevzi Erdoğan, "Çatpınar köyünde yapılan sohbet toplantısı oldukça samimi bir ortamda gerçekleşti. MHP Boyabat ilçe teşkilatı olarak çok memnun kaldık. Köy Muhtarımız ve köy sakinlerimiz de bu ziyaretimizden memnun kaldıklarını ifade ettiler. Bu sorunların takipçisi olacağımıza söz vererek köyden ayrıldık. 
Çatpınar köyünde yapılan toplantı sonucu tespit edilen hususlarla ilgili İlçe Kaymakamlığına raporumuzu sunduk" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber