Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya ve AK Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, Ayancık ilçesinde yürütülen yol yapım çalışmalarını inceledi. 

Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya ve AK Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak beraberindeki Ayancık Kaymakamı Adem Keleş, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Bülent Bayraktar, İl Özel İdaresi Yol Ulaşım Müdürlüğü personeli ile birlikte Ayancık ilçesine bağlı Zaviye Köyü Çay Mahallesinde yapılan asfalt çalışmalarını inceledi.
Köy Muhtarı ve köyde yaşayan vatandaşların da bulunduğu incelemede yol yapım çalışmalarında gelinen son durum hakkında bilgi alındı. Daha sonra İl Özel İdaresi tarafından köylerde yapılan yol çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Çetinkaya; 9 ilçesi, 9 belediyesi ve 470 köyü bulunan Sinop’ta önemli çalışmalara imza atıldığını belirtti. Çetinkaya; “Sinop 1924 yılında İl olmuş merkez ilçe dahil 9 ilçesi, 9 belediyesi 470 köy ve 1481 bağlısı bulunan 5817 km2 yüzölçümlü, 204 bin 526 nüfusa sahip bir ildir. Nüfusuna bakıldığında küçük bir il gibi görünmesine karşın köy yolu ağı uzunluğu itibari ile Türkiye’nin 3. Bağlı sayısı bakımından Büyükşehirler dışındaki 51 il arasında 7. İldir.
Sinop genel nüfus büyüklüğü bakımından Türkiye’nin 72. İli olmakla birlikte yüzde 45’lik kırsal nüfus oranı ile Türkiye’nin 9. İli olup, yüzde 8’lik Türkiye ortalamasının çok çok üstündedir. Çünkü gerek orman köyü statüsü, gerekse çeltik tarımı sayesinde Sinop’ta köylülerimiz halen köylerinde yaşamaya devam etmektedir. Ayrıca 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde İlimizde toplam 52 araç ile toplam 4.727 öğrenci taşımalı eğitim kapsamında, taşıma merkezi okullara taşınmakta olup, kullandıkları yol ağı büyük ölçüde stabilizedir. Toplam köy yolu ağımızın ise 1270 km’si asfalt olup oran olarak yüzde 24.64’lük kısmına tekabül etmektedir” dedi.
Sinop İlinin köyleri itibari ile çok önemli bir İl olduğuna dikkat çeken Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya; “Kırsala yönelik verdiğimiz nüfus sayıları ADNK sistemine göre yerleşik nüfusu yansıtmaktadır. Sinop’un 1980’lerden itibaren yoğun şekilde göç vermesi nedeni ile büyük şehirlere göç eden hemşerilerimiz özellikle yaz aylarında köylerine gelmekte ve köylerimizin nüfusu bu yerleşik nüfusun 4-5 katına çıkmaktadır. Doğası itibari ile cennetten bir parça görünümü veren köylerimizin ulaşım problemlerinin çözülmesi halinde tüm yılı köylerinde geçirme arzusunu sürekli olarak Valiliğimize iletmektedirler. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde kırsala yönelik en önemli hizmet asfalt yol oranının artırılması olacaktır. Bugün, bu konuya verdiğimiz önemin ve bu konuda yapmayı planladığımız çalışmaların başlangıcı olarak Sayın Vekilimizle ve ilgili tüm kurumlarımızla buradayız” dedi. 
2015 yılı asfalt yol programında toplam 151.70 km yolun, 122.70 km’si gerçekleştirilmiş olup program doğrultusunda çalışmalar devam etmektedir” diye konuştu. 
Editör: Vitrin Haber