Durağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde yürütülen “Çay bahane kitap şahane” isimli proje kapsamında, ilçe merkezinde eğitim ve öğretim faaliyetlerini yürüten Şehit İbrahim Yiğit, Mehmet Akif Ersoy, Cumhuriyet İlkokulu ve 75. yıl ilkokulu öğrencileri kıraathaneleri dolaşarak kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi. 

Oyun oynanmayan çay ocağı şeklinde hizmet veren oturma mekanlarında düzenlenen etkinlikte kısa bir süreliğine de olsa masaları ilkokul öğrencileri doldurdu. Kıraathane içerisinde ellerinde kitap okuyan ilkokul öğrencilerini gören vatandaşlar gülümseyerek etkinliği anlamaya çalıştı. İlçede çok sayıda kahve olmasına karşılık oyun oynanmayan sadece oturma hizmeti veren ve çay satışı yapan belirli sayıdaki mekânlara ‘kıraathane’ özelliği kazandırmak okuma alışkanlığı sağlamak geleceğimiz olan çocuklarımızın gelecekte bu tür mekanlarda kitap okumasını teşvik etmek, farkındalık oluşturmak amacı ile düzenlenen etkinlikte çocuklar da babalarının girdiği mekanlarda kitap okumanın heyecanını yaşadı.

4 Okuldan 150 ilkokul öğrencisinin katıldığı etkinlikte amacın halkı kitap okumaya özendirmek Kıraathanelerin eskiden olduğu gibi kitap okunan farklı sosyal etkinliklere hizmet ederek fayda sağlayacağı bir mekan olmasını sağlamak olduğu ifade edildi. “Çay Bahane Kitap Şahane” ismi verilen proje ile kıraathanelerde kitap okuma kültürünün gelişmesi, kitaplık kazandırılması eski dönemlerde olduğu gibi kitap okunan sohbet mekanları olan Kıraathanelerin tekrar sosyal yaşamda hayat bulması hedeflendi.

 

Editör: Vitrin Haber